29. 8. 2017 Martina Nová

Vrána: Zlepšit přesilovky! Extraliga se blíží

Po sérii přípravných duelů v zahraničí čekalo sparťany opět české prostředí. V rámci spolupráce s autosalony Louda Auto zavítali svěřenci Jiřího Kalouse na zimní stadion v Poděbradech, kde před zaplněnými tribunami vyzvali Mladou Boleslav. Jediným úspěšným střelcem Sparty se stal PETR VRÁNA, druhý nejproduktivnější sparťan uplynulé sezony. Dvě minuty před koncem zajistil svému týmu prodloužení, ve kterém však nakonec Pražané padli.

Petře, jak byste zhodnotil dnešní zápas? V čem byl duel pro vás přínosný i přes porážku?
Zbývá pár zápasů do startu extraligy, takže šlo o důležité utkání. Vyzkoušeli jsme si některé věci, na kterých pracujeme. Přišlo hodně fanoušků a věřím, že si zápas užili a odpoledne se jim líbilo.

Bylo v zápase hodně znát, že extraliga je téměř za dveřmi?
Všichni se chtějí dobře připravit, ještě máme na čem pracovat, přesilovky drhly, ale svůj účel utkání splnilo. Škoda je, že jsme prohráli v prodloužení.

Jako jediný ze sparťanů jste se zapsal mezi střelce, jak vyrovnávací gól vypadal z vašeho pohledu?
Nejspíš zapomněli, že mě mají za zády. Petr Kalina mi výborně přihrál z rohu, zapomněli, že tam jsem, a umožnili mi vystřelit. Výborná nahrávka a poměrně jednoduchý gól, už se těžko vraceli a nepokryli mě.

47
Petr Vrána v sezoně 2016/17 nastřílel 21 branek a přidal 26 asistencí.

V předchozím ročníku jste byl třetím nejproduktivnějším hráčem základní části soutěže, je pro vás tento gól dobrým začátkem do nadcházející sezony, dodá vám sebevědomí?
V přípravě jsem hrál teprve třetí zápas, takže snad se do toho znovu dostanu. Je důležité se do šancí dostávat a proměnit je. Pár příležitostí jsem měl a jsem rád, že mi to tam spadlo, ale mrzí mě, že nám to nepomohlo k vítězství.

Za dva dny vás čeká odveta v Mladé Boleslavi, co do čtvrtka zlepšit?
Je potřeba zlepšit přesilovky, měli jsme jich hodně a nevyužili je. Bude to také o bruslení, o osobních soubojích, nedělat chyby v obranném pásmu. Extraliga se blíží a oba týmy do zápasu půjdou naplno.

Jak se vám líbilo na poděbradském zimním stadionu? Přišlo vás podpořit hodně fanoušků…
Vyrůstal jsem na podobném stadionu, takže pro mě takové prostředí není vůbec nic nového. Je to akce pro Poděbrady i s doprovodným programem jak před utkáním, tak po něm. Navíc je to kousek z Prahy a nemáme s tím problém. Věřím, že lidem z Poděbrad a okolí jsme touto akcí udělali radost.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek