7. 4. 2017 Petr Pavlík

Výsledky Memoriálu Jana Marka - den druhý

Šestý ročník Memoriálu Jana Marka se rozeběhl na plné obrátky, má za sebou už druhý hrací den. Ten nabídl celkem osm napínavých bitev, včetně dvou ostrých duelů Sparty i Třince. Šťastný den prožili hráči Davosu a Salcburku, kteří opět nezaváhali a připsali si další cenné body na turnaji. Druhý jmenovaný tým navíc za dva zápasy neinkasoval ani jeden gól.

Výhry vystřídaly prohry, poté se vše znovu obrátilo

První utkání sehráli Pražané už od devíti hodin ráno, kdy přivítali na svém kluzišti čerstvý Slovan Bratislava. Utkání se neslo v napínavém duchu, výsledek celého klání se nakonec vykrystalizoval zejména v prostředním dějství. Po první třetině byl gólový účet zápasu nerozhodný 1:1, druhá perioda vynesla tři trefy Slovanu, které nakonec rozhodly o výsledku. Sparťané dokázali ve třetí dvacetiminutovce jen zkorigovat na rozdíl dvou branek, a museli tak přijmout porážku 2:4.

HC Slovan Bratislava - HC Sparta Praha 4:2

Branky a nahrávky: 14. Jendek (Beno), 22. Ledenev (Fiala), 32. Ledenev (Lepskii), 37. Tsivilev (Kocourek) – 4. Kropáček (Tůma, Čech), 49. Haš (Havlín)

Sestava Slovanu Bratislava: Sabo – Topor, Drdan, Škrabák, Ledenev, Papaj, Hauser, Beno, Hatina – Herak, Lepsliy, Včelka, Fiala, Adamovič, Koza, Jendek, Kupka, Skultety, Kocourek, Miklovič, Tsivilev.

Sestava Sparty Praha: Černý – Bureš, Haš, J. Najman, Litvinov, Tůma, Havlín, Hadamczik, Vorobjev – Prymula, Stepanov, Smola, Rubeš, Obadal, Dani, Flídr, Pika, Arnošt, Kropáček, Čech, Šubert.


Druhé střetnutí za den sehráli hokejisté z hlavního města od půl šesté v podvečer, kdy před nimi stál německý výběr Mannheimu. Svěřenci trenéra Richarda Žemličky se poučili a do utkání vstoupili jistě a s přehledem. O úvodní trefu se postaral Čermák, kterého do začátku první přestávky doplnili na listině střelců Barinka a Dani. Sparťanů byl nadále plný led, vedení si už sparťanská družina nenechala utéct, přesto čisté konto neudržela. Nemuselo ji to však mrzet, jelikož vyhrála zaslouženě 5:2.

HC Sparta Praha - Jungadler Mannheim 5:2

Branky a nahrávky: 11. Čermák (Barinka), 19. Barinka (Pšenička), 20. Dani (Pšenička), 37. Prymula (Hadamczik), 52. Vandirek – 50. Preto (Klos, Stürztle), 59. Mass

Sestava Sparty Praha: Mičán – Haš, Litvinov, Tůma, Havlín, Hadamczik, Gajdoš, Vandirek, Vorobjev – Čermák, Kasanda, Smola, Barinka, Obadal, Dani, Kropáček, Vitouch, Šubert, Prymula, Klimo, Pšenička.

Sestava Jungadler Mannheim: Schickedanz – Müller, Dziambor, Pilu, Preto, Ebi, Mass – Stützle, Elkl, Pronin, Klos, Thiel, Samanski, Majewski, Elias, Schuhmacher, Lutz, Henu.


Třinečtí Oceláři mají v zádech podobný příběh, jako druhý český zástupce na turnaji Sparta. V ranních hodinách nejprve nezvládli urputný boj s lotyšskou Rigou, které podlehli 4:5 po samostatných nájezdech. Utkání bylo plné obratů, až v 60. minutě Třinečtí prohrávali 3:4, ale šli do risku hry bez brankáře. V power play se podařilo vyrovnat Raškovi, který poslal zápas svým zásahem do dovednostní soutěže, v níž Slezané prohráli.

Ice Hockey School Riga - HC Oceláři Třinec 5:4sn

Branky a nahrávky: 6. Biskins (Meznieks), 37. Ansons (Polcs, Biskins), 47. Korkus (Stocls), 51. Ansons (Biskins), rozh. náj. Ansons – 13. Michálek (Havránek, Peterek), 24. Marguš (Matěj), 49. Bernovský, 60. Raška (Matiaško)

Sestava Ice Hockey School Riga: Silovs – Stocls, Brikmanis, Barovskis, Vilcins, Treimanis, Meznieks – Rudzitis, Biskins, Polcs – Svanenbergs, Prohorenkovs, Koppass – Berzins, Korkus, Ansons – Petrovics, Karklins.

Sestava Ocelářů Třinec: Kučera – Chromý, Bulava, Srníček, Weber, Konderla, Michálek, Homola (A) – Tománek, Čmiel, Havránek – Indrst, Matěj, Matiaško – Mikler, Bernovský, Marguš – Peterek, Macháček, Rybnikár – Plandor, Raška.


Ovšem do druhého zápasu vletěli Slezané jako uragán. Už po pěti odehraných minutách vedl tým zpod Javorového 2:0, třetí direkt zasadil do sítě Medvědů Toman. Poté se hra poněkud stabilizovala, na začátku třetí třetiny po příchodu z kabin Lotyši snížili na dvoubrankový deficit. V 56. minutě ještě Berlíňané vykřesali naději gólovým zásahem Noacka, avšak takzvanou pojistku do prázdné klece zajistil Bernovský. Oceláři se tak mohli radovat z výhry, když předčili svého soka poměrem 4:2.

HC Oceláři Třinec - Eisbären Berlin 4:2

Branky a nahrávky: 1. Havránek (Raška), 5. Bernovský (Matěj), 9. Tománek (Matiaško), 59. Bernovský (Matiaško) – 42. Karrer (Unger, Kubler), 56. Noack (Demler)

Sestava Ocelářů Třinec: Ochman – Chromý, Bulava, Srníček, Weber, Konderla, Michálek, Homola (A) – Havránek, Čmiel, Tománek, Matiaško, Matěj, Indrst, Marguš, Bernovský, Mikler, Rybnikár, Macháček, Peterek (C), Raška (A), Plandor.

Sestava Eisbären Berlin: Ancicka – Wallek, Puttkammer, Schroder, Kubler (C), Junge, Soyturk, Shevyrin, Rodin – Demler (A), Grannas, Heim, Robel, Warttig, Noack (A), Karrer, Unger.


Ostatní zápasy druhého hracího dne

EHC Kloten Flyers - Jungadler Mannheim 2:4
ZSC Lions Zurich - Eisbären Berlin 4:2
HC Davos - HC Slovan Bratislava 4:0
EC Red Bull Salzburg - Ice Hockey School Riga 3:0


Porážku jsme dokázali zahnat výhrou, říká trenér Žemlička

Sparťané mají za sebou první tři zápasy turnaje, v níž se jim podařilo ukořistit z možných devíti bodů šest. První duel dopadl v jejich prospěch, druhý nikoliv, ale v prozatímním posledním zápase se znovu přiklonilo štěstí na sparťanské hokejky. Pražané mají před sebou další náročná utkání, přičemž třetí hrací den je tím, který určí všechny účastníky pro vyřazovací část šestého ročníku Memoriálu Jana Marka.

"Zápas s bratislavským Slovanem jsme odehráli katastrofálně. Sice jsme prvních deset minut hráli vcelku dobře, soupeř poté vstřelil gól na 1:1. To nás zlomilo, od té doby jsme přestali hrát. Druhou třetinu byl Slovan jasně lepší, my jsme naopak vůbec nebruslili. Soupeř nás nadále přehrával a tím získal náskok o tři branky. Třetí třetinu už jsme to zase zlepšili, ale bohužel jsme neproměnili vyložené šance, a zápas tak skončil ve prospěch Slovanu. Byl to špatný výkon," zhodnotil duel s Bratislavou hlavní kouč Sparty Richard Žemlička.

Sparťané měli na programu dva zápasy v jednom dnu, který jim vynesl alespoň jedno vítězství. "Po prohře jsme si jen těžko mohli něco vyčítat, protože za čtyři hodiny jsme nastupovali na další zápas. V duelu s Mannheimem jsme měli čtyři až pět nových hráčů, kteří měli sílu. Toto utkání jsme opět odehráli podle vlastních představ, myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili," říká trenér Žemlička.

Za Spartu v dosavadních třech duelech naskočilo pár nováčků včetně ostříleného zadáka Litvinova z Letňan. "Musím říct, že Litvinov je zatím vynikající. Navíc ještě testuji hráče ze Slovenska, který dle mého názoru hraje také výborně," pochvaluje si výkon jeho svěřenců. Teď je na programu třetí hrací den, do kterého všichni týmy půjdou naplno. "My hlavně musíme nasbírat nové síly, dát se do kupy, protože jsme odehráli dva těžké zápasy. To je samozřejmě hodně náročné," uzavírá sparťanský lodivod.


Jízdní řád třetího hracího dne

Boj o účast v play off vrcholí! To budou mít hráči všech zúčastněných týmů na letošním turnaji v sobotu na paměti, jelikož bude poslední možnost, jak vyválčit potřebné body k postupu do semifinále. Bez bodového zisku jsou zatím hokejisté švýcarského Klotenu, které čeká veledůležitý zápas se Slovanem Bratislava. Před třineckými Oceláři stojí velká výzva, jelikož vyzvou turnajového suveréna ze Salcburku. Pražané naopak změří síly s Davosem, který rovněž zatím počítá jen výhry. Průběh všech utkání můžete sledovat prostřednictvím textového online přenosu na serveru onlajny.com

ONLINE: Sobota 8. dubna: HC Davos – HC Sparta Praha 11:30

ONLINE: Sobota 8. dubna: EC Red Bull Salcburk – HC Oceláři Třinec 11:30

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek