4. 2. 2021 Petr Pavlík

Vzhůru do Vítkovic, přivezeme další výhru?

Zpátky do akce! Sparťané opět zavítají na led soupeře, jelikož v pátek od 17 hodin změří síly s Vítkovicemi. Při poslední návštěvě vítkovického stadionu náš tým neuspěl, bude tentokrát úspěšnější? Duel mezi oběma týmy můžete sledovat v přímém přenosu na HokejkaTV. Sparťanské dresy i výstroj se pro tento duel částečně zbarví do oranžova v rámci akce O kapku lepší hokej!

Sledujte utkání ve Vítkovicích na HokejkaTV!

Ke sledování utkání proti Vítkovicím můžete využít přímé přenosy na HokejkaTV. Ty jsou navíc kvůli novým opatřením vlády a omezenému počtu diváků na stadionech volně přístupné všem sparťanským permanentkářům. Více informací čtěte ZDE>>>.

Pět branek, čtyři různí střelci a šestá výhra v řadě!

Svěřenci zkušených koučů Miloslava Hořavy a Josefa Jandače se nadále vezou na vítězné vlně, jelikož výhrou nad Karlovými Vary zvítězili v šestém zápase po sobě a svoji bodovou šňůru natáhli už na dvanáct duelů. Náš tým si zajistil vítězství nad karlovarskou Energií zejména ve druhé části, kdy se prosadili Robert Říčka, David Tomášek a šťastným způsobem také Roman Horák. Pražané následně skórovali ještě dvakrát a vyhráli 5:2.

“První půlku zápasu jsme měli tlak, ale bohužel jsme si nedokázali vypracovat vyložené šance. Gólem na 1:0 se to trošku zlomilo, za výhru jsme moc rádi,“ komentoval útočník Robert Říčka, jenž do sítě Karlových Varů vstřelil hned dva góly. Bude havířovský odchovanec bodovat i ve vzájemném duelu proti Vítkovicím?

Vítkovičtí v derby vedli, přesto schytali debakl

Ostravský celek neprožívá vydařené období, když z posledních pěti duelů vytěžil pouze čtyři body. Vítkovičtí hokejisté brali plnohodnotné vítězství naposledy proti Litvínovu, který porazili 3:2. V duelu proti Ocelářům šli svěřenci Miloše Holaně do vedení, ale domácí Třinec poté rozjel svůj brankostroj a Ridera prohrála vysoko 1:7.

Sparťané na Vítkovice umí, potvrdí to v pátek?

Vzájemná bilance zápasů v aktuálním ročníku mezi Spartou a Vítkovicemi je mírně nakloněná na naši stranu. V prvním případě Pražané prohráli 4:5 v prodloužení, vzápětí si ovšem spravili chuť, když v domácím prostředí porazili svého soupeře 5:2 a posléze v odvetném utkání 4:1. Kdo ovládne čtvrtý vzájemný duel této sezony?

O Kapku lepší hokej

Lidé po celém světě si 4. února připomínají den boje proti rakovině. A také hokejové hnutí se do boje proti zákeřnému soupeři přidává. Startuje totiž druhý ročník projektu O Kapku lepší hokej. V něm se kluby i hráči Tipsport extraligy, Chance ligy a národního týmu spojí s Nadačním fondem Kapka naděje, aby dohromady pomohli dětem s poruchami krvetvorby.


Symbolem, který doplňuje logo projektu, je oranžová stužka, neboť právě oranžová barva reprezentuje boj s poruchou krvetvorby. Proto budou mít kapitáni či významní hráči týmů speciálně upravené dresy, všichni hráči nastoupí s logem projektu na přilbách, oranžovými symboly například jako omotávka hokejky, oranžovými tkaničkami apod. Členové realizačních týmů či televizní reportéři budou vybaveni oranžovými stužkami na klopách.

Více informací naleznete v článku na našem webu!


Číslo zápasu:

6

Sparťanům se v předchozích letech proti Vítkovicím příliš nedařilo, v posledních zápasech to však neplatí. Naši hokejisté aktuálně porazili vítkovického soupeře hned šestkrát z posledních sedmi duelů, avšak pokaždé bodovali. Přivezou sparťané z dalekých Vítkovic již sedmou výhru v řadě?

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila