24. 5. 2021 HC Sparta

Ze zámoří přichází útočník David Kaše

Sportovní vedení našeho klubu dotáhlo příchod vytoužené posily! Ve Spartě bude od nové sezony působit mladý útočník David Kaše, který se do Česka vrací po angažmá v zámoří, kde nastupoval v organizaci Philadelphie. Šikovný forvard u nás podepsal smlouvu na dva roky.

„David je tvořivý a velice chytrý hráč. Má zkušenosti ze zámoří i české extraligy, ve které byl v uplynulé sezoně hodně vidět. Věříme, že svým stylem hry skvěle zapadne do našeho týmu,“ věří sportovní ředitel Petr Ton.

Českého reprezentanta oslovily ambice klubu a dlouhodobý zájem. „Přemýšlel jsem o zahraničí, odkud nějaké nabídky přišly, ale zájem Sparty byl obrovský. Skvělou práci odvedl Jarda Hlinka, který mi často volal a zajímal se, jaká je situace,“ řekla čerstvá sparťanská posila.

David Kaše má cíle jednoznačné – uspět v extralize i na evropské scéně. „Na Ligu mistrů se moc těším, protože nás čekají kvalitní zápasy a jsem rád, že je úspěch prioritou pro celou Spartu,“ dodal mladý útočník, jenž se do extraligy vrací podruhé v krátkém sledu.

Na podzim odehrál 27 zápasů v dresu Karlových Varů, za které nastřílel šest gólů a přidal devatenáct asistencí. Následně se vrátil do zámoří, kde do konce sezony nastupoval převážně v AHL, a přestože si připsal jeden start za hlavní tým Philadelphie, k prodloužení smlouvy nedošlo.

PROFIL A STATISTIKY DAVIDA KAŠEHO:

Odchovanec Kadaně nakoukl do velkého hokeje v dresu Chomutova, kde vyrůstal po boku staršího bratra Ondřeje. Mládežnický reprezentant startoval také na světových šampionátech do 18 i 20 let, navíc v ročníku 2013/2014 pomohl osmnáctce k zisku stříbrných medailí. O rok později byl dokonce kapitánem celého týmu. I díky svým výkonům zaujal zástupce Philadelphie, kteří si ho v roce 2015 vybrali jako 128. hráče draftu.

V té době už byl David Kaše stabilní součástí extraligových Pirátů, od kterých zamířil sbírat cenné zkušenosti do švédské Mory. Elitní severská soutěž mladému útočníkovi prospěla a pomohla mu do AHL, kde nastupoval za Lehigh Valley Phantoms. V sezoně 2019/2020 si mladého útočníka vytáhli Flyers, v jejichž dresu odehrál šest zápasů. Během nich dokázal vstřelit první gól v NHL, což si nemohl načasovat lépe. David skóroval ve čtvrtém utkání proti Anaheimu, jehož dres oblékal bratr Ondřej a utkání sledovali rodiče Kašovi.

David Kaše nasbíral v NHL celkem sedm startů, jinak nastupoval převážně v AHL, odkud si na podzim roku 2020 odskočil do extraligových Karlových Varů. V dresu Energie odehrál David Kaše celkem 27 zápasů s bilancí šesti tref a devatenácti asistencí, následně zamířil zpět do zámoří. V létě 2021 však mladému útočníkovi skončila nováčkovská smlouva, a jelikož nedošlo k jejímu prodloužení, dohodl se se Spartou.

Statistiky

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek