21. 3. 2020 Petr Pavlík

Zembol: Hrát za Spartu je pro mě velká čest

Ve Spartě působí krátce a během svého dosavadního angažmá se vypracoval mezi klíčové hráče. Útočník JAKUB ZEMBOL se v uplynulé sezoně umístil na čele sparťanského dorosteneckého bodování a patřila mu jedna z důležitých rolí. „Bylo to pro nás hodně těžké. Play off je úplně jiná soutěž. I když jsme ještě nevěděli, proti komu bychom hráli, tak jsme se hodně těšili,“ přiznal.

Důležitá role? Na Spartě fungujeme jako tým

Nedávno jsme odehráli poslední zápas. Mrzí vás hodně konec sezony?
Všechny nás to samozřejmě velmi mrzí, byli jsme z toho zklamaní. Kvůli té epidemii končíme brzo. Mrzí nás to o to víc, že si v této sezoně bohužel nezahrajeme play off.

V sezoně jsme zapsali patnáct vyhraných duelů v řadě. Čemu připisuješ největší zásluhu?
Změnil se hlavně náš přístup k tréninku. Ne že by byl do té doby špatný, ale prostě si to víc sedlo. V zápase jsme poté plnili společný plán. Patnáct vyhraných zápasů v řadě bylo super, nakoplo nás to směrem dopředu. Celkově jsme se zvedli a hráli o něco lépe.

Na Spartě se mi líbí jednoduše všechno. Na místní prostředí jsem si zvykl, mám to tu moc rád. Těším se na letní přípravu.
Jakub Zembol o sparťanském zázemí

Byly tréninky tvrdší?
Nevím, jestli tvrdší než předtím, ale trenéři po nás chtěli větší disciplínu, která nám na začátku sezony trochu chyběla. Možná jsme to potřebovali. Jsem rád, že jsme se jako tým zvedli.

Jak těžké bylo srovnat se s tím, jak celá sezona dopadla?
Bylo to pro nás hodně těžké. Přece jenom se blížil závěr sezony, ve kterém chce každý hrát na maximum. Play off je úplně jiná soutěž, a i když jsme ještě nevěděli, proti komu bychom hráli, tak jsme se hodně těšili. Škoda, že se nakonec neodehraje, ale musíme to všichni respektovat.

Měli jste už připravený systém, se kterým do play off vstoupíte?
Do vyřazovacích bojů jsme neměli v plánu nějak měnit náš systém, který jsme měli zaběhnutý. Kdybychom plnili ty věci, které po nás trenéři chtějí, myslím, že by náš tým došel daleko.

Jak ses vůbec o celé situaci dozvěděl?
Dozvěděl jsem se to na sociálních sítích a překvapený jsem nebyl. Musím přiznat, že jsem to trochu čekal. I tak to ale nebylo lehké se s tím srovnat, ale naše zdraví je zkrátka přednější.

Ve Spartě jsi strávil první sezonu. Stihl ses už pořádně zabydlet?
Začátek pro mě nebyl úplně jednoduchý, ale postupem času vše začalo být lepší a jsem rád, že můžu být tady. I díky klukům v kabině jsem to zvládl celkem dobře. Máme dobrou partu.

Před příchodem do Sparty jsi působil v Olomouci. Chtěl sis vyzkoušet hokej i v jiném klubu?
S hokejem jsem začínal právě v Olomouci. Abych řekl pravdu, mým snem bylo si v budoucnu zahrát za olomoucké áčko. Poté jsem ale dostal nabídku od Sparty a začal jsem řešit přestup. Moc dlouho jsem se nerozmýšlel, řekl jsem si, že to hned zkusím. Byla to pro mě velká výzva, Sparta je velmi sledovaný klub.

28
Útočník Jakub Zembol byl v dorostu s osmadvaceti body nejproduktivnějším hráčem Pražanů.

Měl jsi v olomouckém týmu jinou roli než ve Spartě?
Ani ne. V Olomouci to bylo celkově víc založené na jednotlivcích. Na Spartě je většina práce celého mužstva rozložena mezi všechny hráče v týmu. Myslím, že právě to mi vyhovuje víc. Hrát za Spartu je pro mě velká čest. Na místní prostředí jsem si zvykl, mám to tu moc rád.

Jak vycházíš s našimi trenéry?
Myslím si, že s trenéry vycházím dobře. Snažím se plnit to, co ode mě oba očekávají. Jak pan Stránský, tak i pan Šrek mi sedli a jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet pod nimi hrát. I kvůli nim jsem hokejově povyrostl, což mi rozhodně přidá na zkušenostech do budoucna.

Co se ti na Spartě nejvíce líbí?
Na Spartě se mi líbí jednoduše všechno. Kdybych měl jmenovat konkrétně, určitě by to byla celková práce s mládeží, jak se trenéři o nás starají. Do té doby jsem o tom neměl ani tušení.

Jak moc se těšíš na společnou letní přípravu?
Těším se moc! Věřím, že to bude co nejdřív. Letní příprava bude podle mě velmi náročná.


FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek