25. 2. 2021 Petr Pavlík

Zikmund: Machymu musíme víc pomáhat

Sparťané v rámci dvanáctého ročníku tradičního projektu Sparta vzdává hold přivítali mezi svými mantinely Litvínov, proti kterému i přes velkou snahu nakonec nebodovali. „Od začátku zápasu jsme bohužel tahali za kratší provaz. Starty do zápasů nás trápí delší dobu. Dohánění gólové ztráty nás vždycky stojí hodně sil, na začátcích musíme určitě zapracovat,“ komentuje autor našeho druhého gólu LADISLAV ZIKMUND.

Dvaatřicet střeleckých pokusů, několik šancí, přesto odcházíme z ledu jako poraženi. Co rozhodlo?
Od začátku zápasu jsme bohužel tahali za kratší provaz. V první třetině jsme soupeři nabídli několik přečíslení, ze kterých skóroval. Starty do zápasů nás trápí delší dobu. Dohánění gólové ztráty nás vždycky stojí hodně sil, na začátcích musíme určitě zapracovat.

Je třeba v aktuální situaci podržet i brankáře Matěje Machovského?
Samozřejmě. Porážky rozhodně nejdou za ním, Machy nás v sezoně už tolikrát podržel, navíc se mu podařilo několikrát vychytat čisté konto. Věřím, že svoji formu brzy najde a bude nás opět táhnout. Machymu musíme jednoznačně víc pomáhat, abychom mu práci v brankovišti co nejvíce usnadnili.

V předešlých třech domácích zápasech jsme prohráli, naopak venku se nám v poslední době víceméně daří. Čím to je?
Těžká otázka, sám nedokážu najít vysvětlení. Do každého zápasu chodíme na maximum, někdy ale uděláme zbytečné chyby v obranném pásmu, které nás stojí výsledek. Nyní proti Litvínovu jsme opět nezachytili úvod, posadili jsme soupeře na koně. Na porážku musíme rychle zapomenout a soustředit se na zápas proti Třinci.

Čtvrtá formace se postarala o obě branky. Je to pro vás taková menší náplast?
Upřímně? Asi ani ne. Nemáme žádné body, náplast to rozhodně není. Na statistiky se moc nekoukáme, spíše se soustředíme na výkony celého mužstva, které chceme mít co nejlepší.

Proti Litvínovu jsme vzdali již podvanácté v historii hold složkám Integrovaného záchranného systému. Jak se ti líbí tento projekt?
Je to skvělá myšlenka, klub každoročně odvádí perfektní práci. Myslím si, že pocta všem vybraným hrdinům je zcela na místě, obzvlášť v této těžké době. Navíc dresy vypadaly parádně, jsem rád, že můžu být součástí takové velkolepé akce.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek