17. 11. 2018 Martina Nová

Znovu doma, sparťané vyzvou Olomouc

V neděli 18. listopadu se Sparta představí na domácí půdě, do hlavního města zavítají kohouti z Olomouce. Hokejistům z Hané se páteční duel vydařil a drží se v tabulce na dostřel pozicím zajišťující play off. V prvním utkání triumfovali sparťané na ledě kohoutů, druhý vzájemný zápas, kterému bude předcházet bohatý program pro malé sparťany, startuje v 15.00 hodin v libeňské O2 areně.

Doprovodný program v Galerii Harfa (12.00 až 14.00 hodin):

V neděli čeká Spartu další utkání pro celé sparťanské rodiny v rámci projektu Vyrůstej se Spartou! Nebude chybět doprovodný program, který bude probíhat od 12.00 do 14.00 hodin v Galerii Harfa. Tentokrát v hlavní pasáži směrem od Alberta k O2 areně - u Fruitisima, naproti Alpine Pro.

  • nafukovací dětské hokejové hřiště
  • střelba na branku
  • tipovačka výsledku zápasu – soutěž o voucher v hodnotě 500 Kč do fanshopu HC Sparta Praha
  • sparťanské omalovánky
  • focení s maskoty Sparťákem a Sparťáčkem
  • dárek pro malé sparťánky od společnosti BILLA

Každé dítě, které přinese do Zákaznického centra v O2 areně obrázek se sparťanskou tematikou, dostane i tentokrát volnou vstupenku na nedělní utkání!

Sparta v. Olomouc řečí čísel


Olomouc navázala tam, kde skončila

Kohouti jsou sice v tabulce na 11. místě, nicméně v důsledku vyrovnanosti extraligy ztrácí pouhý bod na osmé místo. Navíc mají ve svůj prospěch i dva zápasy oproti týmům před ní. Před reprezentační přestávkou Olomoučtí nezažívali příznivé období, prohráli čtyři zápasy v řadě, dvakrát dokonce vůbec neskórovali. Nicméně ještě před téměř dvoutýdenní pauzou uťali sérii výhrou nad Hradcem Králové a v pátek navázali tam, kde skončili.

3:1
Olomouc v posledních dvou zápasech vyhrála výsledkem 3:1.

Hostili Litvínov, který se utkání předtím rozstřílel. Olomouc je ale dokázala zastavit, vedla od druhé minuty, postupně přidala další dvě trefy, inkasovala až v závěru a připsala si vítězství 3:1. „Do zápasu jsme velmi dobře vstoupili. Měli jsme dobrý pohyb i dostatek gólových šancí, které jsme ovšem bohužel neproměnili. Kdyby se to v některých případech povedlo, možná jsme mohli dohrát utkání ve větší pohodě,“ hodnotil zápas na klubovém webu trenér Zdeněk Moták.

Téměř v polovině zápasu přišel nepříjemný moment, kdy po dohrání u mantinelu hráči z obou týmů vysklili plexi sklo a muselo se jít do kabin. „Po vynucené přestávce z důvodu opravy plexiskla jsme z nastavené hry trochu ustoupili, na druhé straně se ovšem i soupeř dokázal zlepšit. Zbytečně jsme mu na moje poměry dovolili srovnat hru. Jsem velmi rád, že jsme zvládli koncovku, po 12 dnech pauzy je to velmi důležitý úspěch,“ těšilo olomouckého trenéra.


Z Hané si tři body odvezli sparťané

První vzájemné utkání vyznělo lépe pro hostující celek, když rozhodl o svém vítězství ve třetí třetině. Jasnou střeleckou převahu měli Olomoučtí, Matěj Machovský čelil 42 střelám, nicméně bojovnou hrou a trpělivostí Sparta svého soka porazila. Trefou Pecha smazala první gól Hanáků a šla do vedení gólem Pavelky. Domácí také odpověděli, nicméně vedení celku z hlavního města vrátil svým prvním gólem v dresu Sparty Matěj Beran. Vrána pak už korigoval výsledek na 4:2 střelou do prázdné brány.

Machy pochytal mnoho šancí, ale Olomouc také měla řadu střel, které nebyly tak výrazné. Nemyslím si, že byli nějak lepší. My jsme hráli týmově a organizovaně. Dokázali jsme to ubojovat, našli jsme si cestu k vítězství a máme tři body,“ hodnotil tříbodový triumf autor vítězné trefy. „Kalič to na modré přihrál Pecháčkovi a ten mi to perfektně naservíroval. Já už jen vystřelil a naštěstí mi to tam spadlo. Je to skvělý pocit, jsem rád hlavně proto, že ten gól byl vítězný. Hraje se na góly, ne na střely,“ řekl v pozápasovém rozhovoru Matěj Beran.


Sestavy z posledního zápasu

HC Sparta Praha: Machovský (41. Honzík) – Delisle, Voráček, Blain, Dvořák, Gregorc, Košťálek, Jandus – Kudrna, Vrána, Buchtele – Forman, Pech, Kumstát – Jarůšek, Sill, Rousek – Beran, Smejkal, Pšenička.

HC Olomouc:  Konrád – Ondrušek, Galvas, Švrček, Škůrek, Jaroměřský, Dujsík, Staněk – Strapáč, Kolouch, Irgl – Ostřížek, Knotek, Tomeček – Burian, Nahodil, Jergl – Laš, Skladaný, Holec.



FOTO: Jan Pidrman/piratichomutov.cz; Kristýna Adámková/hc-olomouc.cz

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek