12. 4. 2021 Daniel Ryl

Zpátky do Liberce! Vrátíme sérii domů?

V nedělní bitvě jsme si podruhé zachránili krk, ale už v úterý 13. dubna od 17 hodin nás čeká šesté semifinálové klání na severu Čech. Pokud chceme zachovat naději na postup do finále a poslat sérii do rozhodující bitvy, musíme pod Ještědem zvítězit! Pokračování napínavého souboje s Libercem můžete sledovat v přímém přenosu O2TV Sport.

Drama se šťastným koncem rozlouskl kapitán

Chybělo pět minut, aby sparťanská sezona skončila v pátém semifinálovém utkání. Liberec totiž na našem ledě dokázal otočit nepříznivý vývoj zápasu, jenže pak v závěru třetí třetiny udeřil Roman Horák, čímž poslal utkání do prodloužení.

Napínavou bitvu rozhodl až v první minutě druhého nastavení kapitán Michal Řepík, jenž tak zachoval naděje na obrat v sérii! „Výhra je pro nás strašně moc cenná. Pořád žijeme. Za vítězství jsme rádi, ale víme, že nás čeká ještě dlouhá cesta a těžký boj,“ těšilo v rozhovoru po utkání autora druhé sparťanské trefy.

KAPITÁN ŘEPÍK: TĚŽKÝ ZÁPAS, JEDEME DÁL!

K maratonu nedošlo, klubový rekord zůstal nepřekonán

Napínavý pátý souboj semifinálové série muselo rozhodnout až druhé prodloužení, v němž rozhodl kapitán Michal Řepík. Na kostce svítil čas 81:00, přesto se nejednalo o sparťanský rekord. V rámci extraligy jsme sehráli ještě jedno delší utkání, a to šesté finále v roce 2016, kdy jsme s Libercem prohráli 1:2 gólem v čase 85:09, který rozhodl o titulu Bílých Tygrů.

Na nejdelší extraligové maratony jsme tak pořád ztráceli. Připomeňme si, že extraligový rekord České Budějovice s Vítkovicemi, které se v rozhodujícím utkání předkola sezony 2012/2013 dostaly jako jediné týmy přes stovku, a to gólem vítkovického Petera Húževky v čase 113:51.

Nové vydání Sparta Magazinu je v prodeji!

Vychází poslední vydání Sparta Magazinu v této sezoně! Uvnitř najdete zajímavé rozhovory s útočníkem Romanem Horákem či sportovním ředitelem fotbalové Sparty Tomášem Rosickým. Poprvé si můžete přečíst názory majitele našeho klubu Karla Pražáka či poznat život Alexandera Saláka a jeho ženy Michaely. Na co dalšího se můžete těšit se dozvíte ZDE>>>.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek