29. 1. 2022 Petr Pavlík

Zpátky do akce, míříme do Olomouce

Sparťané se vrací zpět po několikadenní přestávce do zápasového rytmu, když v neděli 30. ledna od 17.00 hodin hrají s Olomoucí. Náš tým bude chtít v duelu s Hanáky výsledkově zabrat a odčinit dvě předchozí vzájemné porážky. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu na stanici Hokejka TV.

Obrat ve třetí třetině, výhru řídili mladíci

Sparťanští hráči v posledním utkání změřili své síly v domácím prostředí s Litvínovem. Naši hokejisté prohrávali v průběhu druhé třetiny 0:1, ale ještě do konce druhého dějství šťastnou trefou vyrovnali. Gól byl připsán Davidu Němečkovi. Svěřenci kouče Josefa Jandače ve třetí třetině posléze otočili skóre utkání, když proměnil trestné střílení Tomáš Šmerha a pomyslnou pojistku přidal pouze o pár vteřin později David Vitouch. Sparťané zvítězili nad Vervou 3:1.

V brance domácího týmu naskočil znovu Matěj Machovský, který musel v utkání zejména za nepříznivého stavu čelit několika nebezpečným situacím ve sparťanském brankovišti. „Věděli jsme, že nikomu z nás se moc nedaří. Museli jsme makat pořádně až do konce. Naštěstí jsme dali vedoucí gól ve třetí třetině z trestného střílení. Tomáš Šmerha provedl svůj nájezd parádně, gól si rozhodně zasloužil,“ komentoval zkušený brankář.


Olomoučtí vyzráli na Mladou Boleslav a přiblížili se desítce

Hanáci odehráli v minulém kole velmi vyrovnanou bitvu s Mladou Boleslaví. Olomoučtí hokejisté vedli na ledě soupeře v první třetině 2:0 a i přes snížení domácího týmu šel olomoucký tým opět do dvoubrankového vedení. Bruslaři ve třetí třetině už poté jen snížili zásluhou gólu Pavla Kousala. Hanáci v honbě za postupem do předkola vyřazovací části zvítězili 3:2 a připsali si velmi důležité tři body do tabulky.

Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože z předchozích tří zápasů jsme měli jeden bod. Minulý zápas v Pardubicích jsme prohráli s nulou, byl to těžký zápas. Tentokrát jsme začali dobře, vedli jsme 2:0, což se podepsalo na bojovnosti, která byla znát ve třetí třetině, když nás Boleslav zatlačila. Soupeř měl velký tlak a my hráli oslabení, čímž jsme je dostali do hry. Kluci výhru vybojovali,“ ocenil olomoucký kouč Jan Tomajko.

Dvě porážky v nájezdech, Olomouci máme co vracet!

Sparťané v úvodních dvou vzájemných duelech s Olomoucí neuspěli, když utkání pokaždé musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Náš tým nejprve nezvládl bitvu na Hané 3:4 a v domácím prostředí prohrál stejným skóre 3:4. Alespoň bod pro svůj tým vystřelil v závěrečných minutách duelu útočník Jan Buchtele.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek