Oldřich Cichoň36

Oldřich Cichoň #36
Post
brankář
Narozen
13. 2. 2002
Hůl
pravá
Výška
181 cm
Váha
83 kg
Místo narození
Praha
Ve Spartě od
05/2021
NHL Draft
nedraftován

Posledních 5 zápasů

DatumDomácíHostéVýsledekMinStřInkZásÚspAsisTMin
23. 1. 2024 MBL SPA3:2 57:421831583,3300

Statistiky


Jeden z bratrů Cichoňových platí za nadějného brankáře a zároveň příslib do budoucna. Pražský rodák začínal s hokejem na Kobře, odkud v sezoně 2017/2018 přestoupil do mládeže v Letňanech. Za tehdejší mladší dorost nastoupil v brance k rovným deseti duelům a trenéři ho chtěli vidět i ve vyšší kategorii, konkrétně ve starším dorostu. Ještě v té samé sezoně se znovu stěhoval, když si ho vytáhla do své organizace Sparta. Sezonu tak dokončil v jednom z nejslavnějších hokejových klubů v Česku, když v sedmi duelech mladšího dorostu hned pětkrát dovedl svůj tým k vítězství.

Talentovaný gólman dostal šanci v následujícím ročníku 2018/2019 ve 2. lize, konkrétně na Kobře, jinak se nastálo usadil ve sparťanské juniorce. Ve druhé lize slavil dvakrát s týmem vítězství, v mládeži mezi svými vrstevníky hned sedmkrát z dvanácti odehraných utkání se radoval z vítězství. Sparťanští trenéři dopřáli Cichoňovi postupem času větší prostor a už v další sezoně se mladý gólman mohl těšit z další důvěry mládežnických trenérů.

Brankář Cichoň nastoupil celkem do 38 zápasů a v základní části turnaje O Pohár DHL ve 21 zápasech vychytal týmu vítězství. V další části soutěže zvané DHL Superpohár si připsal dalších pět vítězných utkání. V sezoně 2020/2021 se tento mladý nadějný brankář dočkal svého debutu v Tipsport extralize! Trenérské duo Jandač – Hořava ho poprvé nasadilo do branky v prosincovém domácím utkání proti Zlínu, které náš tým ovládl vysoko 10:0. A Cichoň se v nabité konkurenci hráčů rozhodně neztratil, když za dvacet minut hry nepustil za svá záda jediný kotouč.

V téže sezoně měl působit jako kmenový hráč sparťanského juniorského týmu, ale vinou další pandemie koronaviru se však v říjnu mládežnické soutěže ukončily. Talentovaný brankář se spolu s dalšími mladíky pravidelně udržoval v zápasovém tempu v Chance lize, kde naskočil do patnácti zápasů včetně play off. Nabitý program pokračoval i nadále, když v sezoně 2021/2022 nastupoval pravidelně ve druhé nejvyšší soutěži. V partnerském týmu Sokolova si zachytal celkem 28 zápasů a v play off atakoval hranici 92 % úspěšnosti svých zákroků. Kromě pravidelného angažmá v Sokolově pomohl také A-týmu Sparty, kdy dokonce jednou startoval v brance od úvodních minut.

Talentovanému Cichoňovi po sezoně 2021/2022 končila ve sparťanském klubu smlouva. Nadějný brankář se však už v březnu 2022 rozhodl prodloužit svůj kontrakt a zároveň spojit svou budoucnost se Spartou i v další sezoně. Na startu letní přípravy se tak znovu připojil k A-týmu Sparty, ve kterém bojoval o místo v sestavě. V Tipsport extralize tentokrát nenastoupil, jelikož působil především v Sokolově. V tamním Baníku naskočil do šestnácti zápasů. A jelikož úzká spolupráce Sparty se Sokolovem na konci ročníku 2023 skončila, talentovaný Cichoň zamířil za větším herním vytížením do Litoměřic.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek