Michael Krutil

Michael Krutil #0
Post
obránce
Narozen
3. 6. 2002
Hůl
pravá
Výška
190 cm
Váha
93 kg
Místo narození
Praha
Ve Spartě od
05/2022
NHL Draft
2020, Chicago Blackhawks (110. celkově)

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
23. 1. 2024 MBL SPA3:2 0 0 0 -1 2
15. 10. 2023 SPAMHK 3:1 0 0 0 -1 0

Statistiky


Talentovaný obránce patří k odchovancům letňanského hokeje a ve svých mladých letech nasbíral opravdu nespočet zkušeností. Už v mládí tedy měl za sebou celkem bohatou hokejovou historii včetně zahraničního angažmá. Obránce Krutil přestoupil po několika sezonách strávených v Letňanech do mládeže Sparty, kde zanechal již výraznou stopu. Talentovaný obránce s pravým držením hole si během svého působení v Praze vyzkoušel také herní úroveň Chance ligy v dresu Litoměřic, kde naskočil ve dvou po sobě jdoucích sezonách do 12 zápasů. V roce 2020 prožil jeden výrazný hokejový milník, když v červencovém draftu NHL si jej vybralo do své organizace Chicago Blackhawks. Usměvavý bek měl tak během letního období velký důvod k radosti.

Pravidelný mládežnický reprezentant si ještě v koronavirové sezoně 2020/2021 zahrál celkem 21 zápasů v AHL, konkrétně v týmu Rockford IceHogs. V tom samém týmu pokračoval i následující sezonu 2021/2022, kde však strávil jen část sezony. V průběhu rozehraného ročníku zamířil ze zámoří zpátky do Evropy, když se vydal do Švédska. Ve Skandinávii odehrál v dresu Växjö Lakers celkem 21 zápasů, v nichž nasbíral pět asistencí, ale také jeden mínusový bod v tabulce +/-. V sezoně 2021/2022 navíc sehrál i několik zápasů v českém reprezentačním výběru do dvaceti let.

Šikovný bek po skončení sezony ve Švédsku prozatím uzavřel svou zahraniční misi a vrátil se zpět do Česka, když kývl na nabídku Sparty. Krutil se tak vrátil zpět do známých míst, odkud se před několika lety vydal do hokejové "smetánky". V rámci herní přípravy bojoval i se svými mladými spoluhráči o místo v A-týmu, což se alespoň jemu podařilo. Krutil dostal šanci hned v sedmnácti zápasech základní části, jinak převážně působil v prvoligovém Sokolově. Nyní bude znovu společně s dalšími úspěšnými mladíky v přípravném období bojovat o pevnější místo v sestavě mezi dospělými.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila