Michal Řepík26

Michal Řepík #26
Post
útočník
Narozen
31. 12. 1988
Hůl
pravá
Výška
179 cm
Váha
86 kg
Místo narození
Vlašim
Ve Spartě od
06/2019
NHL Draft
2007, Florida Panthers (40. celkově)

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
6. 4. 2024 TRI SPA2:3p 1 0 1 -1 4
3. 4. 2024 SPATRI 3:2p 0 0 0 0 2
2. 4. 2024 SPATRI 3:0 1 0 1 +2 0
20. 3. 2024 LIB SPA2:5 0 0 0 0 2
19. 3. 2024 LIB SPA3:5 0 0 0 -1 0

Statistiky


Michal Řepík je odchovancem Sparty a již v mládežnických kategoriích ukazoval, že má potenciál pro vrcholový hokej. V patnácti letech nasbíral 42 bodů ve 33 utkáních za dorost a prosazoval se i za juniorku. O rok později hrál už prakticky pouze za juniory a 53 utkání mu stačilo na zisk 63 bodů. Této vizitky si nemohli nevšimnout v zámoří, a tak další ročník již Řepík začínal ve Vancouveru.

Všechny tři sezony v dresu Giants zářil a patřil k hvězdám soutěže – v 222 utkáních včetně play off nastřílel 93 branek a přidal 118 asistencí. V ročníku 2005/2006 výraznou měrou pomohl Vancouveru k vítězství ve WHL, o ročník později dokonce k vítězství v Memorial Cupu. Řepík v tomto roce vyhrál cenu pro nejproduktivnějšího hokejistu Memorial Cupu, a zařadil se tak mezi jména jako S. Crosby nebo Lombardi. Ve WHL měl ve stejném ročníku v play off nejvíce asistencí a kanadských bodů.

V sezoně 2008/2009 opustil juniorské soutěže a přes výkony v AHL se dostal až do hlavního týmu Floridy a dokonce stihl v pěti utkáních vstřelit dvě branky. I další tři roky kombinoval farmu se zápasy v hlavním týmu Panterů. Celkově z NHL odešel se 72 zápasy a 20 body na kontě a zamířil zpět do Evropy. Konkrétně do Prahy, kde si dvě sezony zahrál Kontinentální hokejovou ligu v dresu týmu HC Lev Praha. Ve druhém ročníku se poté probojoval se Lvem dokonce až do finále KHL proti Magnitogorsku, který byl ve svém tažení úspěšnější. Řepík si celkově během dvou sezon připsal 35 kanadských bodů.

Následující ročník započal ve finském Lahti, ale dokončil ve švýcarském Zugu. Před sezonou 2015/2016 se vrátil zpět do Čech, konkrétně do extraligového Liberce, kde se opět shledal se svým parťákem Michalem Birnerem. A oba výrazně napomohli tomu, že Bílí Tygři zvedli v dubnu nad hlavu mistrovský pohár. Následně odešel do Čeljabinsku, ale stihl odehrát pouze dva zápasy, než jeho angažmá ukončilo nepříjemné zranění kolene.

Ihned po ukončení náročné rekonvalescence se Řepík přesunul opět do české nejvyšší soutěže, tentokrát už ale do mateřské Sparty, s níž si zahrál finále Ligy mistrů a absolvoval závěr základní části v Tipsport extralize. Hořkou stopku ale týmu vystavilo ve čtyřech čtvrtfinálových duelech Brno. I tak si Řepíkových výkonů všimli reprezentační trenéři a podruhé v řadě jej pozvali na světový šampionát. Po dobrých výkonech z Ruska 2016, se mu herně dařilo i ve Francii o rok později. V obou případech ale Češi vypadli ve čtvrtfinále.

Bývalý útočník Floridy se mohl soustředit na angažmá v KHL, kterému již dal přednost před nabídkou Sparty. Zkušený útočník se stal oporou Slovanu Bratislava, ale ten patřil mezi nejhorší týmy soutěže, proto se český útočník stěhoval na závěr sezony do Sparty. Brzkému vyřazení v play off ovšem nezabránil a chuť si spravil alespoň na mistrovství světa v Dánsku, kde si připsal čtyři góly. Ročník 2018/2019 už strávil kompletně v KHL, když se ze Slovanu stěhoval do Podolsku. Po sezoně s třiceti body v 61 zápasech odehrál vynikající světový šampionát v Bratislavě, po němž se autor čtyř gólů a tří asistencí rozhodl pro definitivní návrat do Česka - v červnu 2019 se upsal Spartě.

Nově jmenovaný kapitán Sparty si v uplynulém ročníku 2019/2020 nevedl špatně, když se 37 body byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu. Svůj hokejový přehled na ledě ukazoval nejenom fanouškům i v následující sezoně, ve které opět vedl mužstvo s kapitánským céčkem na dresu. Řepík zažil z osobního hlediska brilantní sezonu, když naskočil do všech zápasů v základní části, v nichž nasbíral 53 bodů! V play off poté zaznamenal dalších 13 bodů v jedenácti zápasech. I díky jeho výkonům sparťané získali bronzové medaile. Náš kapitán v sezoně 2021/2022 prožil bodově skromnější období, i přesto však překonal hranici čtyřiceti získaných bodů.

Podobně jako v předchozích sezonách i v té následující se na něj jeho ostatní spoluhráči včetně trenérů mohli kdykoliv spolehnout. Řepík vynikal svou ofenzivní sílou a znovu atakoval hranici 40 získaných bodů. V základní části jich přesněji řečeno nakonec nasbíral celkem osmatřicet, když byl zároveň nejproduktivnějším sparťanem před druhým Davidem Tomáškem. V play off svou formu ztratil, když v kolonce statistik zapsal asistenci. Ještě v průběhu sezony se již hovořilo tom, zda bude oblíbený kapitán sparťanských příznivců pokračovat v dresu s eskem na prsou i nadále. Vedení klubu spolu se zkušeným útočníkem stvrdilo svou dohodu už během února. Obě strany se dohodly, Řepík nakonec podepsal se Spartou nový dlouhodobý kontrakt pro další tři sezony.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli