Tomáš Pšenička32

Tomáš Pšenička #32
Post
útočník
Narozen
18. 10. 1998
Hůl
levá
Výška
190 cm
Váha
86 kg
Místo narození
Praha

Posledních 5 zápasů

Datum Domácí Hosté Výsledek G A B +/− TMin
nenalezeny žádné aktuální statistiky

Statistiky


Útočník Tomáš Pšenička je, stejně jako jeho mladší bratr Ondřej, sparťanským odchovancem. V klubu působil až do kategorie staršího dorostu, poté se v sezoně 2015/2016 vydal zkusit štěstí do zámoří, kde hrál za kanadský univerzitní tým Stanstead College. V závěru ročníku ještě stihl vypomoci svým sparťanským spoluhráčům v play off. I v následující sezoně se starší z bratrů Pšeničkových vydal za moře. Tentokrát do americké United States Premier Hockey League, kde v dresu New Jersey Hitmen odehrál 35 utkání s bilancí 21 kanadských bodů.

Poté se již natrvalo vrátil zpět domů do Sparty, kde ho čekal ještě jeden rok v juniorce. A dařilo se mu, v základní části extraligy juniorů nasbíral skvělých 42 kanadských bodů ve 36 utkáních a patřil k největším oporám týmu. Dočkal se i individuálního ocenění, když byl vyhlášen nejlepším hráčem DHL etraligy za měsíc prosinec. Navíc přidal i své první starty mezi seniory! A to v prvoligovém Ústí nad Labem a také ve sparťanském A-týmu, kde nastoupil do deseti utkání v základní části a dvou v play off.

V A-týmu Sparty dostal šanci také v sezoně 2018/2019, kdy naskočil do rovných 20 duelů. Převážnou část sezony strávil v první lize, konkrétně v Ústí nad Labem a v Prostějově. V ročníku 2019/2020 Pšenička zaznamenal dva kanadské body ve sparťanském A-týmu a paralelně nastupoval opět za prvoligové Ústí. V Chance lize tentokrát stihl zapsat sedmnáct bodů za devět branek a osm asistencí.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli