16., sobota 25. 10. 2003
Vsetín - Sparta VSE - SPA
Vsetín: Biegl - Jaškin, Frolo, J. Polák, Luža, Kuboš, Němec - Hudec, Stantien, Selingr - Ambruz, Štraub, Dubec - Vampola, Vak, J. Hašek. Trenéři: Tabara, Režnar.
Sparta: Schwarz (15. Bříza) - Výtisk, Řezníček, Malinský, Jan Hanzlík, Richter, Srdínko - Kratěna, Broš, Tomajko - Ton, Marek, Špilár - D. Vrbata, Šimíček, J. Šindel (12. Vondráček). Trenéři: Hadamczik, Konečný.
Branky a nahrávky: 1. Ambruz (Dubec), 9. Hudec (J. Polák), 15. Vak (Vampola), 19. Štraub (Vampola, Stantien) - 31. Richter, 46. Kratěna (Šimíček, Richter). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šatava. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. Diváci: 2600.
HC Sparta Praha

Komentář

Našemu týmy se vrátili do sestavy dva hráči, v obraně nastoupil Richter a v útoku Šimíček. Scházeli obránci Šrek s Procházkou a útočníci Havelka, Paroulek a Ujčík. V brance dostal před Břízou poprvé přednost junior Marek Schwarz.

Ten si poprvé sáhl na puk po 44 sekundách, když lovil puk ze své sítě po střelu Ambruze. Ten pálil po přihrávce Dubce přes houšť těl. Chvíli se bojovalo o střední pásmo, hrála se vyrovnaná partie bez šancí, jenže Vsetín byl více při střelecké chuti a brzy vzal otěže zápasu do svých rukou. Proti dorážce Stantiena ještě akrobaticky zasáhl Schwarz, závan sparťanského útoku předvedla staronová řada Kratěna - Broš – Tomajko, ale v 9. minutě posunul skóre domácí Hudec. Nejdříve nepotrestal nedůraz Slobody, puk se dostal na modrou, odkud střílel Polák a Hudec tečí těsně před Schwarzem zvýšil na 2:0. Do kabin pak odkulhal s naštípnutou lýtkovou kostí Ton. V 11. minutě dával do odkryté branky domácí Jaškin, gól nebyl uznán pro postavení hráče v brankovišti. Za tři minuty se musel brankář Sparty přesunout proti pokusu Poláka. Sparťanskou mizérii korunoval v 15. minutě Vakův gól mezi betony nepřipraveného Schwarze, který za stavu 3:0 opustil branku. Ani Bříza si neudržel dlouho čisté konto a v 19. minutě kapituloval po střele Štrauba z úhlu. Zvýšit mohl krátce před sirénou Vak, sparťanská jednička puk vyrazila. V záplavě vsetínských pokusů se utopila jen střela Špilára z křídla.

V úvodu druhé části se po přihrávce Selingra prosazoval Stantien. Při vyloučení Jakeše pálil z prostoru mezi kruhy Kuboš. Sparta, která neustále měnila složení útočných formací, se dostala ke slovu ve 26. minutě. Po práci Broše a Kratěny zakončoval do připraveného Biegla Tomajko. Pražané vyrovnali hru, dokázali soupeře poprvé zamknout v pásmu a ve 31. minutě se dočkali i prvního gólu. Richter od modré obstřelil Biegla – 4:1. Domácí se však dlouho svírat nenechali, jedinou řadou Sparty, která byla schopná vyvinout na soupeře tlak, byla Brošova formace. Ambruz a Hudec ve 33. minutě nechali při střelách zblízka vyniknout Břízu. Rozfoukat plamínek naděje chtěli hosté v přesilovce od 37. minuty, až na atak Šimíčka a Kratěny před brankou však Biegl nebyl v ohrožení.

I třetí část zahájila šance domácích, Ambruz po Štraubově přihrávce u tyče přestřelil. Na druhé straně dvakrát střílel Vondráček a po Brošově švihu se nedostal v gólové pozici k dorážce Špilár. Ve 45. minutě byl vyloučen za sekání Vrbaty Jaškin. Sparťané dlouho svírali soupeře v pásmu, Biegl čelil několik střelám. Nestačil až na spolupráci Šimíčka a Kratěny, který po rychlé kombinaci skóroval zblízka do protipohybu brankáře – 2:4. Třígólové vedení mohl Vsetínu vrátit Vak. Tlak hostí ustal, k čemuž dopomohla i dvě jejich oslabení. Sparta je přestála i přes dobré střely Hudce a Štrauba, které zlikvidoval Bříza. Na konci 57. minuty se zlobili Vsetínští kvůli zákroku Srdínka na Hudce, za následnou potyčku byli potrestáni hráči na obou stranách Vrbata a Frolo. Trenéři Holešovických po timeoutu v čase 17.38 odvolali Břízu. Domácí těsnou obranou nepouštěli Spartu před branku, ale špatné rozehrávky mohl využit Kratěna, jehož střelu ovšem našel Biegl v lapačce. Vampolův zbytečný faul na neúspěšného střelce už sparťané ve zbytku zápasu gólem nepotrestali a ze Vsetína odjeli bez bodu.

Ohlasy trenérů

Zdislav Tabara, Vsetín: „Náramně nám vyšel úvod utkání, kdy jsme dali z prvního útoku gól a navázalo to dalšími třemi trefami. Ve druhé třetině jsme chtěli hrát zezadu, ale nechali jsme moc prostoru ve středním pásmu. Chytali jsme to až na modré, Sparta byla rozjetá a přehrávala nás. Jejich kombinační hra slavila úspěch a v obranné třetině byla znát jejich síla. Ale za výkon od začátku utkání si, myslím, tři body zasloužíme.“

Kamil Konečný, Sparta: „Náš celkový výkon byl poznamenán výkonem z první třetiny, který byl po všech stránkách špatný. Prvních deset minut rozhodlo o dalším vývoji. Nezachytili jsme nástup soupeře a postrádali jsme na rozdíl od Vsetína trochu štěstí. Od druhé třetiny se náš výkon výrazně zlepšil, ale neměli jsme dostatek sil a hráčského potenciálu, abychom byli schopní utkání zkorigovat nebo sáhnout na nějaký bod. Vítězství Vsetína bylo zasloužené.“

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek