22., pátek 14. 11. 2003
Slavia - Sparta SLA - SPA
Slavia: Málek - J. Novák (37.- 50. O. Staněk), Kolařík, Kadlec, Pojkar, Kuntoš, Graňák - Hruška, Beránek, Sup - Kropáč, Martinec, Tomica - Klepiš, Vondrka, Antoš - Jaroš, Kopecký, Dlouhý.
Sparta: Bříza - Výtisk, Srdínko, Richter, Řezníček, Kasík, Buzek, Hanzlík, Šrek - Hlouch, Bakus, Sedlák - Kratěna, Broš, Chabada - Paroulek, Marek, Špilár - Jantovský, Vondráček, Eiselt.
Branky a nahrávky: 35. Hruška (Beránek, Kuntoš), 41. Antoš (Kadlec), 44. Dlouhý (Kadlec), 50. Martinec (Tomica) - 6. Hlouch, 28. Paroulek (Marek, Kasík). Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 9:11, navíc J. Novák (Slavia) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 4362.
HC Sparta Praha

Komentář

Spartě, které chybělo osm hráčů, doplnila mužstvo tradičními posilami z první ligy, navíc její dres poprvé obléknul explzeňský Sedlák. Vstup do zápasu vyšel lépe právě hostím. Museli však uhájit svoji branku před úvodním tlakem domácích, při němž Bříza likvidoval Tomicův samostatný nájezd a Supův pokus. Slávistickou aktivitu však zcela utnula trefa prvoligové posily Sparty Hloucha, jenž v 6. minutě využil laxní rozehrávky dvojice Kolařík – Novák a z levého kruhu trefil střelou pod víko Málkovu láhev na horní síťce. Několik minut se domácí nemohli oklepat z inkasované branky, ale sparťané slabých chvilek soupeře nevyužili a ani při přesilovkách nerozhojnili své vedení.

Dočkali až v prostřední části. Paroulek, který se po měsíci vrátil z marodky, založil gólovou akci za brankou soupeře, připravil si střeleckou pozici na levém kruhu a po Markově přihrávce vymetl Málkovy pavučiny podruhé. Vršovičtí se nevzdávali, vsadili na osvědčenou taktiku a Spartu, která se až příliš uspokojila, dokázali vyvést z pohody. Šance Klepiše ani Martince se neujaly. Domácím však dopomohla dobrá hra v přesilovkách. Ve 35. minutě číhal u Břízovy tyče Hruška, pro nějž nebylo velkým problémem zasunout puk do odkryté branky. Nebyl však všemu konec. Těsně před přestávkou byl vyloučen v oslabení Řezníček a Sparta šla na 104 sekundy do třech.

Po úvodním buly třetí části uplynulo jen čtyřiadvacet sekund, když střelou od modré vyrovnal Antoš. Hřebíky do sparťanské rakve pak zatloukl Dlouhý, jenž ve 44. minutě těsně před Břízou tečoval střelu Kadlece. Pokusy sparťanů o vyrovnání se scvrkly do několika pobytů v útočném pásmu a po zmatcích v obraně tak mohl bývalý sparťan Patrik Martinec v 50. minutě pojistit střelou zblízka o výhru slávistů. Ti se obrnili trpělivostí a obrannou hrou s přehledem ubránili tři body.

Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann, Slavia: "Sparta nás v úvodu zaskočila aktivním forčekingem a rychlým gólem, ale druhou a třetí třetinu už jsme odehráli perfektně. Byli jsme důraznější, natlačili jsme soupeře do jeho pásma. Vítězství považuji za zasloužené."

Kamil Konečný, Sparta: "Bylo to určitě jedno z nadprůměrných utkání, v němž se nám zpočátku dařilo aktivním pohybem soupeře přehrát. Zaváhali jsme však na začátku závěrečné třetiny, kdy se zápas rozhodoval, Slavia však lépe využívala přesilové hry a hrála i s vyšším nasazením. Na konci zápasu nám i viditelně ubývaly síly."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek