25., pátek 21. 11. 2003
Sparta - Plzeň SPA - PLZ
Sparta: Bříza - Jan Hanzlík, Řezníček, Sloboda, Srdínko, Richter, Šrek - Jantovský, Broš, Chabada - Paroulek (36. Hromas) , Marek, Špilár - Vondráček, Eiselt, Vrbata.
Plzeň: Barta - Posmyk, Nedoma, Dobroň, Jiří Hanzlík, Cartelli, Výborný, od 28. navíc Vaneček - Vostřák, Hurtaj, Andrašovský - Šaffer, Straka, Matějovský - Dvořák, Pospíšil, Sedlák.
Branky a nahrávky: 14. Jantovský (Chabada, Broš), 26. Vondráček (Eiselt, Vrbata), 29. Paroulek (Marek, Špilár), 37. Broš (Chabada, Jantovský) - 35. Pospíšil (Dobroň, Dvořák). Rozhodčí: Kolísek - Gebeuer, Lederer. Vyloučení: 3:5, navíc Bříza 10 min. - Nedoma 5 min. a do konce. Využití: 3:0. Diváci: 3682.
HC Sparta Praha

Komentář

První třetina nepřinesla mnoho vzruchu ani šancí. Sparta však osvědčila větší klid a i v oslabené sestavě vstřelila důležitý úvodní gól, který ubral hokejistům Lasselsbergeru na pochroumaném sebevědomí. Už v první přesilovce naznačil Brošův útok, kudy že budou hledat domácí cestu do branky soupeře. Ve druhé početní výhodě od 12. minuty puk putoval z levé strany po ose Broš - Chabada – Jantovský. Posledně jmenovaný už jen stál před brankou a zakončil za přesunujícího se Bartu. Zatímco domácí při vyloučení soupeře otevřeli skóre, hostím přesilovky nešly, stejně jako hra ve středním pásmu, kde nechávali sparťanům až příliš mnoho prostoru. Na dojmu ze hry Západočechů nezměnil nic ani Pospíšil, který se z hostí nejvíce tlačil před Břízu, který, ač chytal se sebezapřením, podával jistý výkon.

Druhá část už diváky zaujala. Hosté se místy tlačili před branku, ale ve snaze o vyrovnání si nedokázali vytvořit souvislejší tlak a spíše měli starosti ve vlastním obranném pásmu. Doplatili na svoji nečistou hru, Sparta fauly nemilosrdně trestala. Ve 26. minutě se trefil bekhendem Vondráček. Při vyloučení Straky uspěla i poslední ze tří řad Pražanů, která dosud vycházela naprázdno. Pohlednou akci parádně zakončil Paroulek. Hosté od poloviny zápasu přitvrdili, což jim sice ve 35. minutě vyneslo snížení z hole Pospíšila, avšak následoval Nedomův faul na Marka, který rozhodčí ohodnotil trestem na pět minut a do konce utkání. Přesilovku využil za 22 sekund Broš po přihrávce Chabady. Do sirény mohli domácí ještě zvýšit náskok, Barta však odolal.

Udržení příznivého stavu se domácím ve třetí třetině povedlo. Agresivita hostí se o poznání snížila a sparťané, přestože už střeleckou nadílku nerozhojnili, potěšili spokojené publikum mnoha pěknými akcemi, na nichž se podíleli všechny tři útoky Holešovických. V dobrých pozicích se ocitli Špilár, Marek, Chabada a další sparťané, ale neprosadili se, stejně jako na druhé straně Plzeňští. Sparta si pohlídala závěr zápasu a získala tři body.

Ohlasy trenérů

Miroslav Přerost, Plzeň: "Sehráli jsme poměrně dobrý utkání, náš výkon nebyl špatný. Bohužel jsme dostali tři góly v oslabení, to rozhodlo."

Alois Hadamczik, Sparta: "Celý zápas jsme měli pod kontrolou, měli jsme výpadek jen ve druhé třetině. Hrou jsme splnili to, co jsme chtěli. Tedy hrát kombinační hokej."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila