37., úterý 6. 1. 2004
Sparta - Zlín SPA - ZLN
Sparta: Bříza - Hanzlík, Procházka, Sloboda, Srdínko, Výtisk, Řezníček - Bartečko, Broš, Chabada, Kratěna, Marek, Sedlák, Tomajko, Ujčík, Šimíček, Špilár.
Zlín: Altrichter - Blaťák, Dlouhý, Hamrlík, Macholda, Nosek, Vosátko, Zubíček - Balán, Balaštík, Barinka, Čech, Jenáček, Leška, Mokrejš, Pšurný, Veselý, Vlach, Weissmann, Záhorovský.
Branky: 1. Marek (Bartečko), 14- Tomajko (Srdínko), 21. Kratěna (Broš), 26. Marek (Bartečko, Tomajko), 55. Šimíček (Marek, Řezníček), 57. Ujčík (Marek, Bartečko), 58. Špilár (Ujčík) - 12. Balaštík (Hamrlík), 23. Leška (Hamrlík), 36. Jenáček (Mokrejš). Rozhodčí: Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 9:13. Využití: 2:2. Diváci: 3522.
HC Sparta Praha

Komentář

Zlínští v posledním zápase v T-Mobile Areně utrpěli potupnou "desítku" a i druhý zápas pro Medvědy nezačal dobře. Jan Marek hned v první minutě vyřešil výpad s Bartečkem nekompromisní ranou nad lapačku Altrichtera. Zlín se snažil rychle odpovědět, vypracoval si několik dobrých příležitostí, ovšem prosadit se dokázali hosté až ve 12. minutě. Na trestné lavici pykal Řezníček, Hamrlík na modré nahodil puk na Břízu, který puk v nepřehledné situaci vyrazil ke zcela volnému Balaštíkovi, na kterého zívala prázdná branka - 1:1. Pouze dvě minuty se Zlínští radovali z vyrovnání. Srdínko za ještě modrou čarou nahodil puk do útočného pásma, ten se po zaváhání zlínské obrany dostal až k volnému Tomajkovi a sparťanský forvard nekompromisně vrátil Spartě vedení - 2:1. Střelec druhé sparťanské branky byl i nadále aktivní. V přesilovce Sparty dvakrát ostře vypálil, ale Altrichte jeho pokusy zachytil. Poslední šancí úvodní třetiny byla příležitost Chabady, kterou přerušil svým faulem Hamrlík a Sparta dostala možnost přesilové hry.

Tu dohrávala na začátku druhé třetiny a odskočila na rozdíl dvou branek. Gólové hody prostřední části načal Ondřej Kratěna, který po skvělé přihrávce Broše puk pouze doklepl do prázdné branky. Ovšem za dvě minuty si Leška také v přesilové hře zkušeně počkal na ideální okamžik a ukryl svoji střelu za bránícího beka, puk proklouzl až do sítě - 3:2. Gólostroj pokračoval, za čtyři minuty Bartečko prostrčil puk pod obráncem Zlína Markovi a sparťanský střelec tváří v tvář Altrichterovi nezaváhal, opět to bylo o dva góly 4:2. Zlínští se nepoložili a dotírali na Břízu a jejich snaha se vyplatila. Pět minut před druhou sirénou se ve skrumáži před Břízou nejlépe zorientoval Jenáček a protlačil puk do sítě - 4:3. Po kontaktním gólu hostů se hra utápěla v nepřesnostech, které vyvrcholily potyčkou, po které putoval na trestnou lavici Zdeněk Sedlák, jehož vyloučení přerušila druhá přestávka.

Dohrávanou přesilovou hru hosté nevyužili a naopak to byla Sparta, která dostala možnost přesilové hry, a to dokonce dvojnásobné. Ovšem sparťané svoji šanci prováhali. Těsný stav sliboval napínavou podívanou, vyrovnat mohl Balaštík, těsně před Břízou tečoval střelu Zubíčka Veselý, ale udežilo na druhé straně. V druhé přesilovce Sparty pět na tři Marek skvělou přihrávkou našel Šimíčka, který upravil na 5:3. Za tři minuty Marek dalším svým skvostným počinem předložil puk Ujčíkovi, který nekompromisně zavěsil. Závěr se proměnil v exhibici, kterou korunoval sedmým gólem Gabriel Špilár, ovšem za vydatné pomoci gólmana Altrichtera.

Ohlasy trenérů

Ernest Bokroš, Zlín: "Myslím, že jsme nepodali tak špatný výkon jak vypadá výsledek na konci zápasu. Sahali jsme po bodu. Bohužel jsme si to nemohli dohrát podle představ, takže další potupná prohra. Musím hráče potrestat, dvanáct vyloučení je hodně."

Alois Hadamczik, Sparta: "Jsem přesvědčen, že jsme měli zápas po celou dobu pod kontrolou. Záporem utkání bylo, že jsme pouštěli soupeře do hry. Obranná činnost by se měla zlepšit. S výkonem, kombinací a předvedenou hrou jsme spokojeni a myslím, že diváci dnes viděli hodně pěkných hokejových akcí."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek