42., úterý 20. 1. 2004
Vsetín - Sparta VSE - SPA
Vsetín: Biegl - Jaškin, Frolo, Hrabal, Polák, Luža, Vyrůbalík - Dubec, Pavliš, Demel - Razingar, Stantien, Selingr - Hudec, Vak, Ambruz
Sparta: Schwarz - Sloboda, Řezníček, Procházka L., Hanzlík, Kasík, Výtisk, Srdínko - Ujčík, Špilár, Chabada - Ton, Marek, Bartečko - Vrbata, Šimíček, Tomjako - Sedlák, Šindel, Hromas.
Branky a nahrávky: 16. Dubec (Demel), 48. Stantien (Razingar, Polák) - 53. Tomajko (Výtisk). Rozhodčí: Mikula - Barvíř, Blumel. Vyloučení: 7:6, navíc Frolo - Chabada, Bartečko 5+DKU. Využití: 1:0. Diváci: 3880.
HC Sparta Praha

Komentář

Vsetín se v první třetině těžko vyrovnával s respektem vůči svému soupeři. Sparta zahrozila jako první. Ve čtvrté minutě domácí obránci vytvořili prostor Šindelovi, jeho zakočení však nebylo přesné, stejně jako v téže minutě střela Špilára. Schwarz se poprvé zapotil v osmé minutě. Oboustranné vyloučení a chyba sparťanské střídačky nabídly Valachům více než minutu hry 4 na 3. Ve výhodné přesile na modré napřáhl Luža, ovšem stejně jako dorážku Demela, jeho pokus sparťanský mladíček zlikvidoval. I sparťané si zahráli v početní výhodě, největší šance Pražanů však přišla až po jejím konci. V polovině 13. minuty Biegl zázračně vyrazil Řezníčkovu dorážku do odkryté branky. I domácí se mohli radovat z gólu, ovšem pro postavení útočícího hráče v brankovišti nebyla branka Razingara uznána. V 16. minutě se již domácí radovali doopravdy. Do úniku se dostala dvojice Demel-Dubec, lehká bekhendová střela druhého jmenovaného se od tyče odrazila za Schwarzova záda, 1:0. Této brance ovšem předcházela přihrávka rukou, kterou hlavní sudí přehlédl. Za tři minuty mohl zvýšit Vak, ale v závaru před sparťanskou brankou nemířil přesně. I k vyrovnání mohlo dojít, ovšem první útok Sparty puk po pěkné kombinaci do branky nepropasoval.

Pár sekund po začátku druhé třetiny měl po přihrávce Šimíčka na holi vyrovnání Sloboda, ale slovenský obránce z pár kroků netrefil přesně. Kuriózní situace nastala v polovině 24. minuty, kdy na vsetínském Lapači vypadl proud a utkání bylo přerušeno. Pokračování se diváci dočkali až po půlhodinové nucené přestávce. Po minutě obnovené hry nabídl domácím přesilovku svým faulem Procházka. Vsetínští drželi Spartu v jejím obranném pásmu, ale přesnější zakončení jejich akcím scházelo. Naopak chybu Frola mohl v polovině zápasu přetavit ve vyrovnání Ujčík, ale sám před Bieglem neuspěl. Další podobnou šanci nabídl Spartě mladý Hrabal, ale ani Tomajko neuspěl. Sparťanský tlak nastartoval svým vyloučením Polák. Biegl musel likvidovat ránu Šimíčka, Markova střela z první zazvonila na brankovou konstrukci. Sparťané postupně získávali herní převahu, kterou mohl zúročit Ujčík, ale i jeho další pokus Biegl kryl. Rychlý hokej už ve druhé části hry žádnou změnu skóre nepřinesl.

Třetí třetina nezačala sparťanským náporem, domácí projevili zřetelnou snahu svůj náskok zvýraznit. Schwarze dvakrát ohrozil aktivní Hudec, rozhodující okamžik ale přišel ve 48. minutě. Na pět minut plus do konce utkání byl vyloučen za hru vysokou holí Chabada. Domácí neotáleli a po 28 sekundách Stantien zvýšil na 2:0. Pětiminutovou přesilovku domácích zkrátil podražením Razingar. Ve zbytku své výhody se domácí neprosadili. Jiskřičku sparťanské naděje se nakonec přeci jen podařilo vykřesat. Téměř po 53 minutách Biegl kapituloval, úspěšným střelcem byl Tomajko. Ve zbytku zápasu se však na ledě více jiskřilo, do vzájemné potyčky se dostali Frolo s Bartečkem, minutu před koncem odjel na trestnou lavici Hudec, ale Vsetín si již své vítězství vzít nenechal.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar, Vsetín: "Opět nás podržel gólman, který v prvním dějství dokázal zlikvidovat několik tutovek. Kdyby Sparta své šance proměnila, utkání mohlo vypadat zcela jinak. Máme úzký kádr, proto jsme museli v závěru hru zatáhnout. Je znát, že toho už hráči mají plné zuby, přestávka nám přijde vhod. Jsem rád, že se nám daří bodovat, stále se tak držíme v boji o play off."

Alois Hadamczik, Sparta: "V kvalitním utkání jsme si nezasloužili prohrát, scházelo nám i štěstí. Určitě duel neovlivnila neočekávané pauza, oba celky měly stejné podmínky. V první třetině jsme měli více vyložených šancí, navíc vedoucí branka Vsetína neměla platit, neboť ji předcházela přihrávka rukou. Biegl dnes opět podal výborný výkon, navíc my jsme byli ve střelbě málo aktivní. Spoléhat na závěrečné minuty bez gólmana je už těžké a k vytouženému vyrovnání to nevedlo."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek