41., pátek 18. 1. 2002
Sparta - Znojmo SPA - ZNO
Sparta: Přikryl - Hamr, Jiruš, Nedvěd, Ptáček, Srdínko, Šrek - Bělohlav, Broš, Chabada, Havelka, Hlinka, Kratěna, Novák, Sivek, Zelenka.
Znojmo: Svoboda - Benák, Havíř, Holík, Jakeš, Klimeš, Kumstát Pav., Soudek, Zapletal - Barus, Folta, Haman, Král, Kumstát Petr, Pazourek, Plášek, Plch, Procházka, Pucher, Uram, Vorel.
Branky a nahrávky: 10. Kratěna (Chabada), 24. Nedvěd (Chabada), 44. Havelka (Zelenka, Hlinka), 46. Broš (Nedvěd) - 22. Plch (Barus, Folta), 46. Holík (Král), 57. Kumstát (Jakeš, Vorel), 60. Uram (Jakeš). Rozhodčí: Bolina - Pešek, Rouspetr. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Diváci: 5550.
HC Sparta Praha

Komentář

V 41. kole Český Telecom extraligy přijelo do Paegas Areny Znojmo. Vedle dlouhodobě zraněných Tomajka a Zábranského se Pražané museli obejít bez nemocných Žemličky a Tomíka. Nenastoupil rovněž gólman Bříza, jenž má problémy s lýtkem, a tak ho zastoupil Přikryl, který bohužel mužstvo zrovna dvakrát nepodržel. Pražané už vedli 4:1, přesto se hosté nevzdali a minutu před koncem napínavého duelu srovnali.

Do utkání vstoupili agilněji hosté ze Znojma, když od modré prověřil gólmana Přikryla Plášek. Na druhé straně si se stejným efektem počínal Hlinka. V 8. minutě pálil z otočky hostující Folta, ovšem sparťanský brankář byl pozorný. O chvíli později Chabada z levé strany vrátil puk Kratěnovi, ten si najel mezi kruhy a ranou pod víko otevřel skóre. V 15. minutě se v oslabení nikým nehlídán před Svobodou ocitl Sivek, leč úspěšný nebyl. Dvě minuty nato ujel po Hamrově chybě Uram, střílel mezi Přikrylovy betony, ten je ale sklepl včas. Z protiútoku si podobně vedl Chabada.

Úvod prostřední části byl ve znamení brankových hodů. Nejprve ve 22. minutě po Foltově ráně z mezikruží Přikryl pouze vyrazil před najíždějícího Plcha, který touš usměrnil za jeho záda. Hosté se z vyrovnání radovali asi sto vteřin, když pak na druhé straně zprava dělovkou jak vystřiženou z hokejové učebnice propálil vše, co mu stálo v cestě, Nedvěd - 2:1. V polovině druhého dějství napřáhl od modré domácí Zelenka, pozorný Svoboda ovšem vymrštil lapačku právě včas. O chvíli později pak na druhé straně vychytal Urama Přikryl.

Ve 43. minutě střílel od modré znojemský Soudek, Uramovu dorážku sparťanský gólman s obtížemi kryl. O chvilku později Zelenka poslal do úniku Havelku, ten zakvedlal pukem a zasunul jej mezi Svobodovy betony. Ve 46. minutě pálil od modré lajny Nedvěd, jeho střelu před brankářem hostí tečoval za jeho záda Broš. Už se zdálo být vymalováno, jenže zmýlená neplatí... Hned po buly totiž stál na modré čáře pozorny Holík a nechytatelnou dělovkou pod víko snížil. V 57. minutě celé hale zatrnulo, když Přikrylovu lapačku proděravěl znojemský Petr Kumstát. Hosté se pak rozhodli hrát power-play a vyplatilo se jim to. 59 vteřin před koncem totiž potrestal nejistý Přikrylův zákrok po Jakešově ráně dorážející Uram. Nejzajímavější z celého prodloužení byla zápasnická vložka domácího Chabady s Jakešem, za níž oba bijci vyfasovali trest ve hře. Sparta se tak rozešla s Orly smírně.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner, Znojmo: Nezačali jsme dobře, dělali jsme množství chyb ve vlastní třetině a jen dobře, že je Sparta nedokázala potrestat. Ve druhé části se hra vyrovnala, vypracovali jsme si šance a doufali v zisk jednoho bodu. Jenže do 46. minuty jsme dostali slepené branky. Mužstvo na tom bylo psychicky špatně, ale hráči, které jsme nasadili ze střídačky, dali dva góly. Vyrovnání bylo částečně dílo náhody, ale jsme šťastní.

Pavel Hynek, Sparta: Utkání jsme nezvládli. Hrál se oboustranně výborný hokej, málokterý tým tady hraje tak aktivně, jako Znojmo. Za stavu 4:1 už by mělo zkušené mužstvo, jako Sparta, dotáhnout zápas do vítězného konce. Nemám pro to omluvu. Při power play jsme ostřelovali dvakrát prázdnou bránu, ale štěstí se přiklonilo na stranu soupeře.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila