15., úterý 22. 10. 2002
Sparta - České Budějovice SPA - CEB
Sparta: Bříza - Slavík, Srdínko, Richter, Jiruš, F. Ptáček, Šrek - Špaňhel (45.- 46. Branda), Broš, Kašpařík - Tomík, Leška, Havelka - Zelenka, P. Martinec, Tomajko.
České Budějovice: Hudáček - Nedoma (29. Mucha), Kotaška, R. Suchánek, Gřegořek, Jindra, Babka - Štrba, Michálek, Šimánek - Ondřej, Mrázek, Rob - Sailer, Turek, Bartoš.
Branky a nahrávky: 17. Tomík (Leška, Jiruš), 27. Broš (Tomajko, P. Martinec) - 24. Ondřej (R. Suchánek, Mrázek). Rozhodčí: Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 3387.
HC Sparta Praha

Komentář

S uzdraveným Jirušem a Šrekem nastoupila Sparta k utkání 15. kola extraligy proti týmu Budějovic, který zaznamenal v posledních třech zápasech plný bodový zisk. Domácí provedli před utkáním řezy sestavou. Kapitán Richard Žemlička zaujal místo až ve čtvrté útočné řadě, které bylo tentokrát přisouzeno jen náhradníkům. Na jeho pozici se posunul Kašpařík. S Martincem a Zelenkou nastupoval Tomajko.

Necelých tři a půl tisíce diváků v T-Mobile Areně sledovalo v úvodu utkání mdlý výkon obou mužstev, který vůbec nenasvědčoval, že by se oba týmy měly v posledním období herně i výsledkově zlepšovat. Přesto si domácí odnesli z první třetiny vedení díky povedené kombinaci Tomíka s Leškou, která skončila v prázdné brance bezmocného Hudáčka.

V úvodu druhé části sice hosté Ondřejem šťastně srovnali, ale Michal Broš prolomil svoji střeleckou neúspěšnost z posledních zápasů a po individuální akci vrátil Spartě, která se o body přece jen prala více, vedení. Před zlepšený herní projev si však diváci na své nepřišli. Hosté chvílemi vypadali, jakoby přijeli utkání málem odstát a Spartě tempo soupeře spíše vyhovovalo. Přesto se blýskli sparťané několika hezkými akcemi hlavně Leškova útoku. Ten byl nejlepší i ve třetí části.

Sparťanům se v ní podařilo udržet hubený náskok. Pozornou obranou často nepouštěli vlažné Jihočechy ani do útočného pásma. I pomocí Břízy rychle rozehrávali kotouče a snadno přecházeli do středního pásma. Závěrečný tlak Budějovic se nedostavil, hosté špatně nastartovali svoji power play a museli pykat za příliš mnoho hráčů na ledě. Sparta se tak rozloučila s domácím publikem výhrou. Další zápas v T-Mobile Areně uvidí fanoušci až 19. listopadu.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek