34., úterý 21. 1. 2003
Vsetín - Sparta VSE - SPA
Vsetín: Biegl - Luža, Frolo, Jaškin, B. Ptáček, Němec, J. Polák - Kacíř, Gardoň, Streit - Kucharczyk, Stantien, Vampola - Kotásek, Vak, Ambruz.
Sparta: Bříza - F. Ptáček, Jiruš, Nedvěd, Srdínko, Jan Hanzlík, O. Malinský - Ujčík, Leška, Bělohlav - Kratěna, Broš, Tomajko - Vondráček, Žemlička, Havelka. Trenéři: Hadamczik a Konečný
Branky a nahrávky: 33. J. Polák (Vak), 48. B. Ptáček (Jaškin) - 31. Leška (Bělohlav), 38. Ujčík (Leška, Ptáček), 51. Broš (O. Malinský). Rozhodčí: Šindler - Kostka, Český. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Diváci: 4581.
HC Sparta Praha

Komentář

Do zápasu vstoupili Pražané bez obránců Richtra a Šreka, ke kterým ještě přibyl Nedoma. V útoku scházeli Tomík, Zelenka, Špaňhel, Kubinčák a v nedělním utkání zraněný Martinec. Vsetínské mezery byly menší, domácím chyběli dlouhodobě zranění Kuboš s Valkem a nově také Demel. V brance Sparty nastoupil opět Bříza a v první třetině podržel svůj tým. Vsetín se dostal do ofenzivní pohody při vyloučení Bělohlava. V osmé minutě se Bříza zapotil při nepříjemné střele Kotáska a dorážkách Ambruze. O chvíli později nahrával Gardoň na Streita, který střílel jen těsně mimo. Individuálně to zkoušeli Kucharczyk a Ambruz, tvrdou střelou Kacíř, všichni ale skončili stejně jako jejich předchůdci. Na druhé straně se až v 16. minutě prosazoval Broš, který střílel švihem.

Do druhé třetiny se Pražané tradičně vzpamatovali a na ledě začali svému soupeři dělat nepříjemnosti. Ve 25. minutě zabránil Leškovi ve skórování faulem Luža, po spolupráci s Brošem nedokončil bekhendový blafák obránce Nedvěd. Na opačné straně se předčasně radovali domácí, Gardoňova teč Jaškinovy střely od modré byla posouzena jako hra vysokou holí. Byla to nakonec Sparta, kdo otevřel skóre a po 300 minutách přerušila sérii vsetínské domácí neprůstřelnosti. Ve 31. minutě Bělohlavovu střílenou přihrávku usměrnil vloženou holí Leška. Vsetínským se podařilo brzo srovnat krok. Za necelé dvě minuty obránce Polák po osmi vteřinách potrestal faul juniorského obránce Malinského. Ve 38. minutě však opět uspěla nová sparťanská akvizice Ujčík. Při vyloučení na obou stranách mu připravil šanci Leška, střelec jen nastavil hokejku – 2:1.

Po přestávce se nedařilo hostům odskočit na dvě branky. Proti Brošovi a Tomajkovi zasáhl Biegl. Vsetínští toužili po vyrovnání, jenže bekhendovou dorážku Streita Bříza skvělým zákrokem u pravé tyče zlikvidoval. Množství střeleckých pokusů z úctyhodné vzdálenosti se míjelo účinkem až do 48. minuty, kdy Bříza vyrazil nad sebe pokus Jaškina od modré a další bek Bohuslav Ptáček dorazil za do branky. Napravit skóre mohl Ujčík, jehož nájezd s nepovedeným zakončením Biegl zlikvidoval. V 51. minutě se v pásmu usadil Brošův útok, od modré vystřelil Malinský a sám centr formace zakončil – 3:2. V závěru utkání dostali domácí šanci při vyloučení Nedvěda za hrubost, ale Sparta si těsné vítězství zkušeně pohlídala.

Ohlasy trenérů

Zdislav Tabara (Vsetín): Bylo to nadprůměrné utkání, hráli jsme dnes od počátku aktivně, neměli jsme co ztratit. Bohužel pro nás byl v brance Bříza, který Spartu držel. Dostali jsme zbytečné diskutabilní branky, nicméně Sparta dnes byla ve střelbě lepší.

Alois Hadamczik (Sparta): Nedivím se, že Vsetín doma tolik vyhrává, předvedl skvělý výkon s dobrým bruslením a nasazení. Kromě první třetiny jsme hráli dobrý hokej, na to, že máme 9 hráčů mimo hru jsme s výkonem spokojeni. Například první formaci s Ujčíkem a Bělohlavem jsme poskládali až těsně před zápasem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek