36., neděle 5. 1. 2003
Znojmo - Sparta ZNO - SPA
Znojmo: Altrichter - Soudek, Havíř (41. Křetinský), Benák, Pavel Kumstát, Snopek, Toman - P. Pucher, Haman, Uram - Mareš, Vorel, Milan Procházka - Petr Kumstát (41. Plch), Barus (41. Beroun), Plášek.
Sparta: Přikryl - F. Ptáček, Šrek, Nedvěd, Srdínko, Nedoma, Jiruš, Jan Hanzlík - Dragoun, P. Martinec, Žemlička - Kratěna, Broš, Tomajko - Bělohlav, Leška, Havelka - Špaňhel, Branda, Kubinčák.
Branky a nahrávky: 32. Uram (Vorel, Snopek) - 22. Broš (Tomajko, Kratěna), 38. Broš (Kratěna, Srdínko), 48. Kratěna (Broš), 51. Jiruš (Bělohlav, Leška), 58. Nedvěd. Rozhodčí: Havlík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:7, navíc Branda (Sparta) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400.
HC Sparta Praha

Komentář

Důležité tři body si odvážejí sparťané ze Znojma po výhře 5:1. Na ledě Orlů slavila úspěch souhra druhého sparťanského útoku, trojice Kratěna – Broš – Tomajko znojemský led doslova opanovala a vstřelila klíčové tři branky utkání. Na dvě úspěšné trefy Michala Broše a jedné Kratěny navázal obránce Jiruš, dvě minuty před koncem zápasu pečetil vysoké vítězství Sparty svoji první letošní brankou další obránce Jaroslav Nedvěd. První bod do letošních statistik si připsal za asistenci Radek Bělohlav.

Sparta do zápasu nastoupila se čtyřmi kompletními útoky, s Petrem Přikrylem v brance a Dragounem, který v prvním útoku nahradil Zelenku. Oba týmy vsadily v úvodu především na důslednou defenzívu a šance se rodily ztěžka. Na kombinační hru Sparty vyrukovali Orli s bojovností. Na domácích byl také viditelný respekt, hráli zataženě a dávali brankáři Altrichterovi vyniknout. Prim hrála především kombinační hra Brošova útoku. V první opatrné třetině nakonec oba brankáři udrželi čisté konto.

Kdo vstřelí první branku však diváci příliš dlouho napnuti nebyli. Sparta ve druhé třetině přidala ještě více na aktivitě a hned v úvodu ji svým vyloučením nabídl šancí jít do vedení znojemský Haman. Sparťané nepohrdli a Broš vstřelil svoji první branku v zápase, u které mu asistovali obě jeho křídla Kratěna a Tomajko. Domácím se ale podařilo využít nedisciplinovanosti sparťanů a ve 32. minutě Uram v přesilovce pěkně trefil v bezprostřední blízkosti brankáře Přikryla vzduchem plachtící přihrávku Vorla. Z vyrovnání se fanoušci na znojemském stadionu radovali pouze 6 minut. Důrazný Michal Broš doklepl dvě minuty před druhou sirénou puk do branky Altrichtera a zaznamenal svoji dnešní druhou branku.

Znojemští do závěrečné třetiny přeskupili sestavu, ale jejich tlak z úvodních minut postrádal přesnost v zakončení. Sparťané vše v klidu přestáli a začali na ledě dominovat. Dobrým pohybem a kombinační hrou nedávali domácí obraně vydechnout. Ke vstřelení zlomové branky dopomohlo obhájcům titulu další vyloučení, tentokrát se provinil Toman. V přesilovce poslal Orli do kolen svoji pátou letošní brankou Kratěna. Znojemští již zjevně sílu na zvrat nenalézali a definitivní k.o. jim zasadil svoji bombou Jiruš. V 58. minutě se ještě ze své první letošní branky radoval Jaroslav Nedvěd. Sparťané tak odváží z jihu Moravy rozhodně zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Miloslav Hořava (Znojmo): Myslím si, že jsme z naší strany odehráli velmi špatný zápas, hlavně takticky. Nebyla tam síla, nebylo tam srdce, a proto jsme prohráli.

Alois Hadamczik (Sparta): Dnes Sparta předvedla výkon, na který má. Soustředěný, disciplinovaný, dávali jsme góly a od samého začátku jsme kontrolovali hru.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila