43., neděle 26. 1. 2003
Sparta - Havířov SPA - HAV
Sparta: Bříza - Nedoma, Jiruš, Nedvěd, Srdínko, Ptáček, Hanzlík - Ujčík, Leška, Bělohlav - Kratěna, Broš, Tomajko - Tomík, Šimíček, Kubinčák - Vondráček, Dragoun, Paroulek.
Havířov: Mařík - Cartelli, V. Čech, Horáček, Boháček, Michael Procházka, Dobrovolný, Suchý, Holý - Polanský, Folta, Sršeň - Staněk, Martin Čech, Hrbek - Lamich, Hebar, Kopecký - Hodek, Koudelka, Kocar.
Branky a nahrávky: 7. Nedoma (Šimíček) - 37. Hrbek (Martin Čech, Polanský). Rozhodčí: Bolina - Vitík, Sichrovský. Vyloučení: 2:5, navíc Sršeň (Havířov) 10 min. Diváci: 4339.
HC Sparta Praha

Komentář

Sparta proti Havířovu předvedla bezkrevný výkon bez důrazu, pohledných kombinací a diváci její výkon odměnili pískotem. Břízu překonal pouze jeden hráč, exsparťan Petr Hrbek, ovšem sparťané se také trefili pouze jednou, a to díky střele Milana Nedomy. V T-Mobile Areně se tak urodila senzace kola, Havířov si odvezl bod za remízu 1:1. Premiéra Romana Šimíčka se tak nevyvedla.

Hned po úvodním buly dali fanoušci najevo svůj nesouhlas s odchodem Richarda Žemlička a bouřlivým skandováním vyslovili bývalému kapitánovi Sparty podporu. Domácí se dostali do výraznějšího náporu v sedmé minutě. Šimíček vyhrál vhazování a Milan Nedoma od modré propálil vše před sebou. Zaznamenal tak svoji první branku v dresu Sparty, Šimíček zase bodoval hned při svém prvním startu. Sparťané si v první třetině několik dobrých příležitostí vypracovali, ale troskotali na Maříkovi či vlastní nedůslednosti v koncovce.

Na úvod prostřední části hry dohrávali sparťané přesilovou hru pět na tři, Nedoma s Jirušem ostřelovali Maříkovu branku tvrdými projektily, ale žádný se neujal. Do příležitosti se dostal už při hře pět na pět Kratěna, na druhé straně Michael Procházka, v polovině utkání ale hra upadla do podprůměru. V komorní atmosféře diváci sledovali nezáživný hokej plný nepřesností a vzruch přinesl až mírný tlak Panterů, což ochozy odměnily pískotem. Domácí si koledovali o vyrovnání, a to také přišlo. Zcela nekrytý Petr Hrbek překonal Břízu a srovnal stav.

Spartu inkasovaná branka nevyprovokovala k většímu úsilí a její hra upadala spíše do křeče. Havířovští vytušili příležitost, tvrdě bránili vlastní brankoviště, pískot tribun sílil. V polovině závěrečné třetiny přilila olej do ohně nespokojenosti i neúspěšná přesilovka, během které sparťané vůbec nevystřelili. Pět minut před koncem se přes obránce Havířova prodral Paroulek, ale ležícího Maříka již obhodit nestačil. V závěru normální hrací doby dostala Sparta výhodu přesilové hry při vyloučení Sršně, ale jediná střela, od obránce Ptáčka, k úspěchu nevedla, hokejky Panterů tak vylétli se závěrečnou sirénou vzhůru.

V prodloužení sparťanům evidentně svědčilo více prostoru na ledě, tři velké šance měl Tomajko. Po jedné z nich již jedna části tribuny již jásala, ale puk se do branky nedoklouzal. Když 16 sekund před koncem neprostřelili chumel hráčů před odkrytou brankou Kratěna, skončilo utkání senzační remízou 1:1.

Ohlasy trenérů

Alois Hadamczik (Sparta): Podle postavení v tabulce by zápas s Havířovem vypadal jako jednoduchý, ale jejich čtyři poslední zápasy hovoří o něčem jiném. Naší bolestí je stálé proměňování šancí, za stavu 1:0 jsme měli několik možností výsledek potvrdit. S remízou 1:1 jsme samozřejmě nespokojeni.

Radomír Kužílek (Havířov): Chtěli jsme bránit střední pásmo, ale v první třetině jsme hodně zmatkovali. Ve druhé jsme se snažili lépe bránit. Dostali jsme gól z běžné situace po vhazování a jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek