8., pátek 1. 10. 1999
Sparta - Vsetín SPA - VSE
Sparta: Bříza - Benýšek, Kučera, Nedvěd, Ptáček, Rebojl, Sýkora, Šrek - Broš, Chabada, Eiselt, Havelka, Hlinka, Kašpařík, Kratěna, Martinec P., Novák, Výborný, Zelenka, Žemlička.
Vsetín: Čechmánek - Jaškin, Srdínko, Tesařík, Veber, Zábranský, Zubíček - Bělohlav, Dopita, Kucharczyk, Mařák, Mikeš, Pardavý, Paroulek, Stantien, Vozdecký, Žajgla.
Branky a nahrávky: 6. Výborný (Sýkora, Martinec), 46. Žemlička (Broš, Kučera), 53. Žemlička (Zelenka, Broš) - 18. Tesařík (Veber), 46. Pardavý (Tesařík, Dopita), 59. Dopita (Pardavý, Tesařík). Rozhodčí: Šindler - Dvořák, Křivský. Vyloučení: 3:5. Diváci: 5117.
HC Sparta Praha

Komentář

Od prvních minut se hrál v poloprázdné Sportovní hale výborný hokej. Do první větší šance se dostal Vsetín. Sřelu Zábranského vyrazil Bříza ramenem. Potom převzala otěže utkání Sparta, hlavně Martincova pětka se cítila v útočném pásmu jako doma. Před branku se natlačil Kučera, ale jeho blafák Čechmánek doslova zalehl. V 5. minutě tečoval Žemlička před vsetínským gólmanem, ale ujala se až aktivita Výborného, který umístil Sýkorovu střelu do branky. Následovala smršť sparťanských šancí, ale pokusy Žemličky a Eiselta se neujaly, stejně jako gólová příležitost Hlinky v 16. minutě. Neproměněné šance se Spartě vymstily. V 18. minutě Vsetín z ojedinělé akce švihem Tesaříka vyrovnal. Po první třetině 21:8 na střely, ale 1:1 na góly.

Na začátku druhé třetiny měl příležitost Eiselt, v následné přesilovce marně ostřelovali Pražané Čechmánka. Kučera dokonce trefil od modré tyč a ihned po něm minul Eiselt. Další tlak prodělával Vsetín kolem kolem 36. minuty, ale Hlinka ani Martinec zblízka neuspěli proti neprůstřelnému Čechmánkovi. Stejně ovšem dopadli i Bělohlav a Dopita na Břízovi.

Vsetín na začátku třetí třetiny vyrovnal hru. Mařák nepřekonal Břízu, ale lekci z efektivity dostala Sparta už ve 46. minutě, když Pardavý zamířil přesně do horního rohu branky - 1:2. Šok Sparty dlouho netrval, ihned po vhazování předvedli ukázkovou spolupráci Broš a Žemlička, přičemž posledně jmenovaný zakončoval do zívající brány. Obrat dokonala Sparta za sedm minut. Vsetín často chyboval a nechal se vylučovat. Žemličkův blafák dostal Spartu do vedení - 3:2. Následovali další šance domácích, ale s postupujícím časem se Valaši nastěhovali do útočného pásma. Sparta tlaku odolávala do momentu, kdy do konce utkání chyběli dvě minuty. Před brankou klasicky zaúřadoval Dopita a nadvakrát zasunul za Břízu - 3:3.

Jestli se některá remíza může nazvat nespravedlivou, platí to právě v případě tohoto zápasu. Sparta předčila ve střelbě svého soupeře dvojnásobně, hokej se ale hraje na góly.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek