19., úterý 31. 10. 2000
Sparta - Třinec SPA - TRI
Sparta: Bříza (31. Přikryl) - Dobroň, Holý, Kroupa, Nedvěd, Ptáček, Rebolj, Zábranský - Chabada, Hlinka, Hrbek, Kratěna, Martinec P., Netík, Novák V., Vůjtek, Zelenka, Žemlička.
Třinec: Lakosil (48. Novotný) - Cartelli, Gřegořek, Nosek, Procházka, Vlk, Zetek - Appel, Hašek, Janků, Jánoš, Kapuš, Král, Marek, Moskal, Němčický, Polanský, Ujčík, Zadina.
Branky a nahrávky: 32. Žemlička (Rebolj), 45. Zelenka (Hrbek) - 13. Jánoš (Vlk), 28. Cartelli (Hašek, Appel), 29. Zadina (Král, Vlk), 35. Král (Cartelli, Vlk), 40. Hašek (Appel, Vlk). Rozhodčí: Svoboda - Kostka, Český. Vyloučení: 4:5, navíc Bříza (SPA) 10 min. Diváci: 2808.
HC Sparta Praha

Komentář

Skoro všechny hráče které mohla, postavila Sparta do utkání proti Třinci. Ze zdravotních důvodů chyběli na soupisce Šrek, Broš a Sivek. Přesto se na ledě objevili 2 brankáři, 7 obránců a 10 útočníků. Hosté nastříleli v posledních pěti zápasech svým soupeřům vždy po čtyřech brankách a také vždy vyhráli. V Praze jim chyběli Kuntoš a Daňo.

Sparta začala opatrně a přes několik útoků hostí si úvod pohlídala. V 8. minutě si při hře čtyři na čtyři domácí obranu rozebrala druhá formace Ocelářů, ale Bříza si se střelou Cartelliho věděl rady. Za chvíli se do první šance domácích dostal Hlinka, ale puk trefil zblízka jen Lakosila. Ptáček nestihl zakončit a Rebolj načal smůlu domácích nastřelenou tyčí. Pak dvakrát ztratil puk na útočné modré Kroupa. Poprvé Bříza Kapušovu střelu vytáhl nad, druhý nájezd už skončil v brance. Blafák do forhendu provedl Jánoš skvěle. Pražané se snažili, Zelenka mířil těsně vedle a přesilovkovému sevření chyběla koncovka.

Začátek druhé části patřil Spartě. Dvakrát se Lakosil musel natáhnout po střelách Hrbka a Chabady. Ve 28. minutě ale přetavil ojedinělou akci Třineckých v gól střelou od modré Cartelli – 0:2. Když po 78 sekundách zvýšil za přispění sparťanské obrany na 0:3 Zadina, opustil Bříza branku. Ve 32. minutě se dočkala Sparta. Obrana hostí srazila svého gólmana a Žemlička mohl pohodlně objet branku a skórovat. Pak ale zbytečně fauloval Holý, přesilovku hosté neproměnili, ale hned po ní si vychutnal Přikryla Král. Vůjtek pak nastřelil další tyč a černý sparťanský účet třetiny uzavřel osamocený Hašek – 1:5.

V 55. minutě Žemlička nestačil před Lakosilem zvednout puk a hned nato propálil náhodně od mantinelu puk až do brány Zelenka. Hosté vystřídali brankáře. Novotný si zachytal při pokusech Chabady, Zábranského, Kroupy a Nedvěda. Sparta svého soupeře sice mírně přestřílela, ale zradilo ji štěstí a chyby v defenzívě.

Ohlasy trenérů

Vladimír Vůjtek, Vítkovice: „Neměli jsme co ztratit. Sparta pro nás byla favoritem, přestože jsme věděli, že má nyní problémy s hrou. Dali jsme levné góly, domácí měli smůlu, když nastřelila čtyři tyčky. Brankář Lakosil je v dobré formě a my jsme prokázali, že dokážeme hrát i venku. Výhra byla kolektivním dílem.“

František Výborný, Sparta: „Hráči chtěli zlomit neúspěšnou sérii. Věděli jsme, že Třinci se venku zrovna nedaří, ale zároveň bylo jasné, že je nepřeválcujeme. Měli jsme smůlu, když jsme trefili tyčky a když se puky nešťastně odráželi. Nemáme osobnost, která v kabině vezme neúspěch na sebe. Snad jedině Martinec. Hráči se sesypou jako domeček z karet a jsou velmi labilní. Děláme individuální chyby, a to se týká i zkušených hráčů. Trvá to už několik zápasů, nedokázali jsme udržet třeba výsledek se Slavií. Musíme se z toho vyhrabat sami, snad se k nám přikloní štěstí. Do přestávky máme ještě dva zápasy, pak se nadechneme a zlepší se to.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek