18. 2. 2005 | Lucie Vítková

Sparťané rozstříleli Jihlavu

48., pátek 18. 2. 2005
Sparta - Jihlava SPA - JIH
Sparta: Bříza - Majeský, Melichar, Richter, J. Řezníček, Pilař, Jan Hanzlík, Dobroň, Schnábel - Kratěna, Broš, Hlaváč - Chabada, Marek, Olesz - P. Nedvěd, D. Výborný, Havlát - Netík, Kašpařík, Sivek.
Jihlava: Masalskis (41. Hronek) - Ficenc, Malena, Devečka (Šmarda), Zajac, Kuchyňa, Punčochář - Vostřák, Padělek, Lubina - Kaděra, Vala, Rytnauer - Hlouch, Bakus, Čachotský - Havel, Klimt, Jeslínek.
Branky a nahrávky: 3. M. Richter (Chabada, Marek), 8. Pilař (Havlát), 13. Hlaváč (Broš), 23. Olesz, 32. Broš (Kašpařík, Sivek), 37. Broš (Kratěna, Majeský) - 7. A. Padělek (Kaděra), 8. A. Padělek (Vostřák), 54. Rytnauer (Kaděra). Rozhodčí: Bolina, Florian - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4165. Třetiny: 3:2, 3:0, 0:1.
Přestřelka v první třetině nevypadala jakoby se na ledě setkali soupeři druhého a posledního místa tabulky. Dukla v T-Mobile Areně dokonce chvíli vedla, ale Holešovičtí se zahanbit nenechali a v gólově bohatém zápase zvítězili 6:3.

Fotogalerie

Komentář

Divokou přestřelku první třetiny načal obránce Richter, který ve třetí minutě po pohledné kombinaci Chabady a Marka prostřelil Masalskise z prostoru mezi kruhy. Hosté z Jihlavy odpovídali hned o tři minuty později, když Kaděra naznačil střelu, položil si tak gólmana Břízu a naservíroval kotouč přesně na hokejku Pedělka. Jihlavský útočník pak neměl problém uklidit touš do zcela odkryté branky. Po dalších 62 vteřinách Dukla nečekaně vedla. Vostřák vybojoval kotouč v rohu kluziště a do jeho příhry stačilo Padělkovi pouze nastavit hůl. Poslední tým tabulky do zápasu vlétl s elánem, těsné vedení si však dlouho neudržel. Po Havlátově individuální akci v 8. minutě pálil přesně k tyči Pilař a vyrovnal. Červeno žlutí častokrát na domácí hokejisty nestačili, Sparta hrála přesně to, co potřebovala. Jen skóre tomu neodpovídalo. Ve 12. minutě pak vrátil Holešovickým vedení Hlaváč. Ten nejdříve vystřelil, jeho střelu Masalskis pouze vyrazil a šikovné levé křídlo vrátilo puk do sítě. Trochu divokých třináct minut úvodní třetiny pak vystřídaly nepřesnosti na obou stranách.

Se startem prostředního dějství ubránili sparťané přesilovou hru soupeře a z následného protiútoku se znovu radovali. Ve 23. minutě si vzal kotouč mladík Olesz a natřikrát propasíroval kotouč za nešťastného Masalskise. Další branku mohl přidat agilní Havlát, který v úniku gólmana Jihlavy neobelstil a jeho zpětná nahrávka poté nenašla adresáta. V oslabení přečíslili beky Dukly Nedvěd s Brošem, první jmenovaný netrefil v rozhodující chvíli kotouč ideálně. Ve 32. minutě přišla první chvíle Broše, který se vracel z trestné lavice a hned se zapojil do protiútoku. Po nahrávce Kašpaříka neváhal a překonal jihlavského brankáře popáté. Po chybě Pilaře napřáhl Lubina, na veterána mezi tyčemi sparťanské klece nevyzrál. 37. minuta patřila opět centru Brošovi. Ten si parádně zpracoval příhru od Kratěny, položil si Masalskise a pohodlně zakončil.

Do třetí třetiny nastoupil do brankoviště hostí Hronek a ihned musel čelit nebezpečným střelám Sivka a jasné gólové šanci Marka. Jihlava neustále hrozila duem Vostřák – Lubina, ale Bříza v brance byl pozorný. Jedovatě z mezikruží pálil Rytnauer, Čachotský si hledal prostor pro střelu příliš dlouho. Několik šancí zahodil kapitán Chabada, před Hronkem bylo nebezpečno také při pokusech Nedvěda. V 53. minutě se skóre měnilo naposledy. V přesilové hře našel Bakus před brankou zcela osamoceného Rytnauera, jenž doklepl kotouč za bezmocného Břízu potřetí. V závěru zápasu byl nejvíce aktivní Broš, který toužil zkompletovat hattrick, ovšem Hronek byl proti.

Ohlasy trenérů

Leo Gudas (Sparta): "Zápas jsme si mírně zkomplikovali v první třetině, ale pak už jsme hráli to, co jsme si přáli a co jsme potřebovali. Až si občas někteří hráli s pukem daleko víc, než měli. Pár chybiček v našem výkonu bylo, ale jinak byl v pořádku."

Kamil Konečný (Jihlava): "Nám se nepodařilo zopakovat nasazení ze zápasu s Pardubicemi. Nebránili jsme tak dobře střední a vlastní pásmo. Výsledek je ale přijatelný, zvlášť když nám tady chybělo pět hráčů."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli