20. 1. 2007 | Lucie Vítková

SPA - SLA 3:4sn - Nájezdy Spartě nevyšly

43., sobota 20. 1. 2007
Sparta - Slavia SPA - SLA
Sparta: Duba - Vykoukal, Jan Hanzlík, Ptáček, Stehlík, Černošek, Tabaček, Benýšek - P. Ton, J. Hlinka, O. Kratěna - Netík, Langhammer, Sivek - Vrbata, Dragoun, Hromas - K. Ton, Podlešák, Protivný.
Slavia: Hronek - Hlavačka, Kolařík, Kadlec, Vašíček, Graňák, Jass - D. Hruška, Beránek, Dlouhý - Bednář, Červenka, Sup - Vondrka, Rataj, Tomica - Doležal.
Branky a nahrávky: 26. O. Kratěna (Jan Hanzlík), 46. Netík (Vykoukal), 47. O. Kratěna (Langhammer) - 16. Beránek (Doležal), 18. Dlouhý (Vondrka), 55. Sup (Bednář), rozhodující sam. nájezd Červenka. Rozhodčí: Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 8:13, navíc Hronek (Slavia) 10 min. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 13.299.
Dvoje nájezdy ve dvou dnech Pražané nezvládli. Zatímco v pátek se v Litvínově radovali, v městském derby před televizními kamerami byli zklamanějším mužstvem. Více než třináct tisíc diváků sledovalo výborný hokej, ve kterém Sparta znovu vytáhla svou zbraň. Nepříznivě se vyvíjející stav dokázala otočit, ovšem slávisté se nevzdali a vyrovnali. Všechny branky Sparta obdržela v oslabení! V samostatných nájezdech rozhodl napínavý duel Červenka.

Fotogalerie

Komentář

Sparta vstoupila do utkání s defenzivními úkoly a směrem dopředu se moc netlačili. Ofenzivně naladěná nenaskočila ani Slavia, takže diváci v úvodu viděli spíše taktický boj. První větší šance přišla až na konci 5. minuty, kdy lapačku Duby prověřil z levého křídla Havel. Vzápětí před domácí brankou vznikl nebezpečný závar, nikdo se ovšem nedokázal dobře zorientovat. Sparta se prosadila až kličkami agilního Netíka, ovšem ty nikdo nedokázal zužitkovat a Holešovickým se nedařilo ani v následné přesilové hře. Nejblíže skórování byl Hlinka, když v pádu bekhendem namířil puk do tyče. Slavii se v početní výhodě dařilo o poznání lépe. V 16. minutě Duba jen vyrazil ránu Doležala a po krátkém závěru z dorážky uspěl Beránek. Situaci jako přes kopírák předvedla o dvě minuty později také dvojice Vondra - Dlouhý a sešívaní zásluhou druhého jmenovaného vedli již o dvě branky. Sparta nedokázala stav korigovat ani v dlouhé dvojnásobné výhodě.

V oslabení na začátku druhého dějství zahrozili v přečíslení Červenka s Bednářem. Slavistický nejproduktivnější hráč měl v dobré pozici puk na holi také o několik vteřin později. Domácím se dlouho nedařilo, mírně se probrali až po akci Tona, jenž se proháčkoval až před Hronka. V následné početní výhodě ve 26. minutě se za zlepšený pohyb Holešovičtí dočkali branky. Hanzlíkovu ránu z mezikruží vrátil do branky osamocený Kratěna. Branka svěřence Výborného povzbudila, hrála se otevřená partie, šance rázem přibyly na obou stranách. Tu největší promrhal Červenka, když osamocený před prázdnou brankou neužitkoval přesný pas Hlavačky. V závěru třetiny se z trestné lavice dostal do nájezdu Dlouhý, Duba jeho pokud vytěsnil pravým betonem.

Na začátku třetí dvacetiminutovky se Spartě nezdařila početní výhoda, když po mazácké přihrávce zpoza branky pálilo z mezikruží Sivek. Lepšící se domácí hokejisté se zasloužené odměny v podobě vyrovnávací branky dočkali ve 46. minutě. Mezi dvěma beky se proháčkoval Netík a bekhendem pod padajícím Hronkem vyrovnal. Za necelou půlminutu napřáhl na kruhu Kratěna a mířeným příklepem pod rukavici stav zcela obrátil. Zatlouci definitivně hřebíček do rakve mohla Sparta vzápětí, to když do přečíslení dva na jednoho uháněli Sivek s Netíkem. Na ledě se rovněž přiostřilo, krátké potyčky se strhly mezi Černoškem a Dlouhým, své si řekli také Jass s Podlešákem. V 56. minutě udeřila Slavia potřetí v přesilové hře. Tentokrát mezi třemi hráči proklouzl Bednář, předložil puk Supovi, jenž zblízka k tyči pohotově vyrovnal. Sparťané naposledy mohli vedení strhnout na svou stranu pár okamžiků před koncem základní části, švih z hokejky Vykoukala však skončil v rukavici Hronka.

Na výsledku nic nezměnilo ani krátké prodloužení. V něm se o nejvíce vzruchu postaral gólman Hronek, jenž obdržel desetiminutový trest. Na řadu přišly nájezdy. V první sérii byli úspěšní čtyři střelci, na každé straně dva. O vítězi tedy rozhodla série druhá, kdy na ránu Červenky pod vyrážečku nedokázal odpovědět v posledním nájezdu produktivní útočník Hlinka. Slavia v utkání nebyla lepším týmem, přesto si z Holešovic veze dva body.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek