23. 1. 2009 | Tomáš Kubánek

TRI - SPA 2:1 - Také v Třinci porážka

44., pátek 23. 1. 2009
Třinec - Sparta TRI - SPA
Třinec: Vojtek - Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Vosátko, Gureň - Polák, Polanský, D. Moravec - D. Květoň, Peterek, Martynek - Balej, Hampl, Kováčik - Pánik, Lušňák, Steber. Trenéři: Stavjaňa a Juřík.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Pilař, Gulaši, L. Procházka, Černošek - Netík, Broš, Podlešák - Ton, D. Výborný, Kratěna - Hromas, Langhammer, Koreis - Látal, Hrdel, Kafka. Trenéři: F. Výborný a Jelínek.
Branky a nahrávky: 14. Výtisk (Polanský, Moravec), 29. Kovačík (Polanský, Martynek) - 36. Procházka. Rozhodčí: Polák - Bryška, Křivský. Vyloučení: 4:8, navíc Pilař (SPA) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3632.
P r a h a - Sparťané i popáté za sebou nedokázali zvítězit, tentokráte byl na jejich síly Třinec. Jedinou brankou Pražanů snižoval Procházka ve 36. minutě na 1:2. Přestože naději drželi až do konce, vyrovnat se jim nepodařilo.

Komentář

Sparťané vlétli do utkání aktivně, což dokumentovaly velké šance Netíka a Langhammera. Jenže prvně jmenovaný zblízka bekhendem Vojtka nepřekonal a ani sparťanský dlouhán z mezikruží skóre neotevřel. Také první přesilovku si zahráli hosté. V ní však měli největší šanci Oceláři, když ujel Peterek s Květoněm, třinecký mladík však trefil jen betony Pöpperleho. Poté opět dvakrát zahrozil Netík, ale ani nyní mu gól souzen nebyl. Po nudnější pasáži se už skóre měnilo. Domácí rozjásal přesilovkovou ranou od modré Výtisk. Také v dalším průběhu byli o málo nebezpečnější domácí, za Pražany kontroval z levé strany opět Netík nebo od modré Pilař. I přesto však šli do kabin s jednobrankovým náskokem Oceláři.

Zkraje druhé dvacetiminutovky mohl zvýšit zblízka Moravec, Pöpperle však byl proti. Stejně tak mu nevyšla střela z otočky. Ve 26. minutě měl na holi vyrovnání kdo jiný než Netík, ale na mága v brance domácích Vojtka byl krátký. Srovnání se sparťané nedočkali a aby toho nebylo málo, inkasovali podruhé. Polanský zpoza branky krásně našel před brankovištěm volného Kováčika a ten bekhendem zavěsil - 2:0. Rozjeté domácí mohl pojistit Martynek, ale tváří v tvář Pöpperlemu neuspěl. Ve 36. minutě to už pro Holešovické vypadalo znovu o něco lépe. Dokonce při vlastním oslabení ujel Procházka a jeho pohotový příklep našel Vojtek až za svými zády. Odskočit opět na rozdíl dvou branek se snažil Třinec těsně před druhou sirénou, největší šanci však Moravec umístil jen do hrudi gólmana Sparty.

Drama pokračuje i ve třetí části, hra se přelévá ze strany na stranu, mužstva si chvílemi vytvoří solidní tlak, ale bez vyložených šancí. Ty nabízejí přesilové hry, jako například při té třinecké, kdy švihem pálil Květoň nebo nebezpečně tečoval Polanský. Sparta se snaží něco s výsledkem udělat, ale její snaha ne a ne plodit ovoce. Jejich zmar korunuje osobní trest Pilaře a vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě 66 vteřin před koncem. Definitivní pojistku málem přidal Peterek, ale i výsledek 2:1 znamenal již pátou porážku Sparty v řadě.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (Třinec): "Za výhru jsme moc rádi, protože jsme udělali první krok k tomu, abychom se vrátili rychle do desítky. Hodně jsme zápas potřebovali zvládnout a vypadalo to podle toho i v úvodu, kdy to bylo z naší strany hodně zodpovědné. Síly byly stejně rozložené i v druhé části, my jsme si vytvořili náskok, který jsme v třetí třetině udrželi výbornou obranou. Sparta začala tlačit, ale my jsme dobře vykrývali střední pásmo a co prošlo, to kryl Vojtek."

Marian Jelínek (Sparta): "Ze začátku z utkání čišelo, že jde o hodně a byla to spíše opatrnější hra. My jsme se dostali k prvním gólovým příležitostem, ale neproměnili je a soupeř pak využil přesilovku. Druhá třetina byla vyrovnaná z obou stran, relativně dost šancí, i když to dneska přece jen nebyl takový ten klasický otevřený třinecký hokej, který se tady vždycky hraje. V poslední třetině si soupeř pohlídal výsledek. My jsme se bohužel nedostali do vyložené brankové šance a v okamžiku, kdy jsme chtěli zvýšit tlak, přišlo vyloučení za šest hráčů na ledě a soupeř už vítězství uhlídal."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek