3. 10. 2010 | Štěpán Tomš, Pavel Hrdina

MBL - SPA 5:0 - Historický propadák s Boleslaví znamená třetí prohru v řadě

7., neděle 3. 10. 2010
Mladá Boleslav - Sparta MBL - SPA
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Vrbata, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Gajovský, Matějovský - Nouza, Milroy, Handlovský - od 21. navíc Loskot. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Sparta: Novotný - Vykoukal, Gulaši, O´Brien, Jan Hanzlík, Salcido, Philipp, Macholda, od 41. navíc Zacpálek - Kůrka, Broš, Ručinský - Hlaváč, D. Výborný, Smoleňák - Ton, J. Hlinka, Hromas - Pacovský, Y. Treille, Koreis. Trenéři: Holaň a Volek.
Branky a nahrávky: 5. Divíšek (Žabka), 11. Macho (Marušák), 17. Handlovský (Milroy, Nouza), 45. L. Pabiška (Macho, Marušák), 58. L. Pabiška (Loskot). Rozhodčí: Polák, Blecha - Bryška, Novák. Vyloučení: 11:8, navíc Žabka - Salcido 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3940.
P r a h a - V historii vzájemných střetnutí Sparta od týmu z města automobilů nepamatuje takový debakl. Pod třetí prohru v řadě se podepsal kompletně celý tým, který vyhořel jak střelecky, tak defenzivně. Nešťastnou premiéru zažil mladý gólman Filip Novotný, který inkasoval pětkrát.

Komentář

Lepší, důraznější, ale šťastnější. To byla první třetina snů pro domácí Mladou Boleslav. Skóre otevřel v páté minutě Tomáš Divíšek, který překonal mladého brankáře Novotného z dorážky. Další pohroma pro Pražany přišla v polovině první třetiny, kdy navýšil boleslavský náskok Michal Macho.

Ze strany domácích to nebylo vše. Hráči v rudých dresech si s nasazením soupeře nevěděli rady, a když extraligového debutanta Novotného překonal potřetí z nelehké pozice Lukáš Handlovský, šli Sparťané do kabin s tříbrankovým mankem. Nepomohli jim ani dvě slepené přesilovky.

I v úvodu prostřední dvacetiminutovky Sparta útočila díky početní výhodě, domácím se ale dařilo puky vyhazovat. V ostatních momentech úřadoval brankář Marek Schwarz. Například v polovině zápasu zlikvidoval betonem třeba přesilovkovou střelu Pacovského, jenž mohl s trochou štěstí snížit.

Domácí tým nadále dobře bruslil a často zaměstnával obranu hostí, což byla ta nejúčinnější obrana třígólového náskoku. V klíčových momentech měli Pražené i smůlu. Ve 38. minutě mohl náskok zvýraznit Loskot, blafák mu však vystihl Novotný.

Milroy s Handlovským mohli v úniku 2 na 1 ve 43. minutě navýšit na 4:0, Novotný se proti zakončení druhého jmenovaného stačil skvěle přesunout a šanci zlikvidovat. O necelé dvě minuty později nejprve selhal v početní výhodě Lukáš Pabiška v obrovské šanci, podruhé už nezaváhal.

Utkání se dohrávalo v poklidném tempu, posledních pět minut už domácí nemysleli tolik na útok a spořádaně bránili. Přesto upravil Lukáš Pabiška v 58. minutě na konečných 5:0. Na třetí pokus dokázala Mladá Boleslav nad Spartou zvítězit, a hned z toho byla nejvyšší prohra Pražanů v sezoně.

Pro Holešovické zároveň znamená pětigólový debakl nejhorší porážku od Mladé Boleslavi v historii vzájemných střetnutí a třinácté místo v extraligové tabulce.

Ohlasy trenérů

Jan Tlačil (Mladá Boleslav): "Zvládli jsme ten zápas bravurně a musím všem hráčům poděkovat. Jelikož i psychika šla u našich hráčů nahoru, vycházely nám i přesilové hry, což společně úzce souvisí. Podržel nás vynikající gólman Schwarz a povedl se nám senzační výsledek."

Miloš Holaň (Sparta): "Už podle výsledku je jasné, že se nám tento zápas vůbec nepovedl a skončil naším debaklem. Opakujeme stejné chyby, které nás srážejí dolů a to i psychicky. Nemám k tomu co dodat, bohužel nám dnes nevyšlo vůbec nic."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila