26. 11. 2010 | Jan Mráček, Lukáš Krupička, Jan Mráček

LIB - SPA 4:1 - Z Liberce opět bez bodu

24., pátek 26. 11. 2010
Liberec - Sparta LIB - SPA
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Čakajík, Derner, Trončinský, Pavlů, Moravec - Kudrna, Nedvěd, Dušek - Klimenta, Vak, M. Hořava - Vantuch, Podkonický, Víšek - Ondřej, Bárta, Špaček
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Jan Hanzlík, Philipp, Gulaši, Macholda, Zacpálek - Kůrka, D. Výborný, Ton - Pacovský (21. D. Tůma), Koreis, Hromas - Y. Treille, Broš, Smoleňák - Bartánus, Kafka, od 21. navíc Karpov
Branky a nahrávky: 23. Hunkes (Čakajík, Nedvěd), 27. Vak (Moravec), 48. Derner (Podkonický), 59. Nedvěd (Dušek) - 18. Ton (D. Výborný). Rozhodčí: Minář, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 6 881. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sparta přijela do Liberce s touhou protrhnout sérii čtyř porážek na tamním ledě. Její snaha vyvrcholila na konci první třetiny, když z úniku otevřel skóre Petr Ton. Ale ani první vstřelená branka Spartě nebyla nic platná. Dále góly stříleli jen domácí Tygři. Ti v obou následujících třetinách dali po dvou brankách a v klidu si dokráčeli k výhře.

Fotogalerie

Komentář

V prvních minutách byl Liberec aktivnějším celkem na ledě. Obzvlášť formace Petra Nedvěda dělala obráncům Sparty hodně velké starosti, ke gólu to ale díky dobrým zákrokům Pöpperleho nevedlo. Bílí Tygři měli jako první výhodu přesilové hry, když se v páté minutě trestalo příliš mnoho hráčů hostujícího celku. S mužem v poli navíc ale domácí nebyli vůbec nebezpeční a díky dobrému pohybu Pražanů si nedokázali vypracovat žádnou vážnější šanci.

Poté se hra začala vyrovnávat. Hra hostí byla nebezpečnější, nicméně střely bojovníků Sparty mířily spíše mimo tři tyče, které hájil Vošvrda. V patnácté minutě se mohli předvést hosté při přesilové hře, jejich snaha ale nebyla korunována brankou, i když tuto disciplínu zvládli o dost lépe, než domácí.

V osmnácté minutě se už ale hosté mohli z branky radovat. Po chybě domácích v útočném pásmu poslal David Výborný do samostatného nájezdu Petra Tona, který bekhendovým blafákem překonal Vošvrdu. Celou situaci ještě hlavní rozhodčí konzultoval s videorozhodčím, který domněnku o překročení puku za brankovou čáru potvrdil.

Do druhé třetiny vstoupili domácí náporem a snahou o vyrovnání. Jejich snaha byla po zásluze odměněna vyrovnávací brankou, když při přesilové hře dorazil střelu Čakajíka od modré do poloodkryté branky Jiří Hunkes. V pětadvacáté minutě byla Sparta už podruhé v utkání potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Domácí sehráli přesilovku dobře, ale branku v ní střelit nedokázali.

Téměř ihned poté se ale k puku dostal ve středním pásmu Tomáš Vak, který střelou z kruhu propálil Pöpperleho betony a puk se jen tak tak dokutálel za brankovou čáru. Od té doby se hrálo jen na jednu branku, a sice branku Sparty. V dobrých šancích se ocitl Kudrna, nebo Podkonický, ani jeden ale nedokázal vedení libereckých šelem navýšit. Sparťanům se podařilo usadit se na delší dobu v útočném pásmu jen díky přesilovce, při vyloučení Podkonického.

Sparta dokázala ve třetím dějství vyrovnat hru, dobrá obranná hra domácích ale útočné snahy hostí eliminovala na minimum. Navíc se Tygrům podařilo v osmačtyřicáté minutě navýšit skóre po akci dva na jednoho, když nejprve střílel Podkonický, jehož pokus Pöpperle ještě zlikvidoval, ale k odraženému puku se dostal Lukáš Derner, který nadvakrát dokázal dopravit puk do sparťanské klece.

Sparta vrhla všechny své síly do útoku. Narážela ale na dobře organizovanou obranu Liberce, která hosty k ničemu vážnějšímu nepustila. Domácím se naopak podařilo zasadit smrtící úder v devětapadesáté minutě, kdy se k puku v útočném pásmu, po sporném zákroku Petra Nedvěda, který podle hostí jasně hákoval, dostal Antonín Dušek a předložil zpět před branku přihrávku, po které zmíněný liberecký kapitán vstřelil čtvrtou branku Bílých Tygrů.

Ohlasy trenérů

Filip Pešán (Liberec): "Chtěli jsme odčinit poslední blamáž s Boleslaví, nabádali jsme hráče k maximální bojovnosti, což splnili. Po úvodní části, kdy šla Sparta z brejku do vedení, se nám podařilo vyrovnat a šťastným gólem jsme šli do vedení. Závěr jsme si pak pohlídali."

Miloslav Hořava (Sparta): "Náš cíl byl jasný, zlepšit bilanci po přestávce a chtěli jsme jakýmkoli způsobem bodovat. První třetinu, i když jsme byli pod tlakem, tak se nám celkem dařilo. Dali jsme gól, což bylo velice dobré. Bohužel ve druhé jsme dvakrát inkasovali a na mužstvo malinko dolehla psychická zátěž."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek