7. 12. 2010 | Oliver Sálus, Lucie Strouhová, Oliver Sálus

SPA - PLZ 4:3 - Druhé vítězství v krátkém sledu

29., úterý 7. 12. 2010
Sparta - Plzeň SPA - PLZ
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, Philipp, Jan Hanzlík, Macholda, O´Brien - Kůrka, D. Výborný, Kafka - Ton, Koreis, Hromas - Y. Treille, Broš, Luňák - Smoleňák, Karpov, Bartánus. Trenéři: M. Hořava st. a Rulík.
Plzeň: Přikryl - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Benák, Dresler - Vostřák, Jan Kovář, Vlasák - Duda, Straka, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Plášek, Pitule, Haman. Trenéři: Jelínek a Razým.
Branky a nahrávky: 4. Hromas (Ton, Philipp), 32. Y. Treille z tr. střílení, 47. Bartánus (Broš, Hanzlík), 53. Kůrka (Vykoukal) - 7. Straka (Duda), 20. Straka (Jiří Hanzlík, Vlasák), 53. Johnson (Duda). Rozhodčí: Hribík, Mikula - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3.318.
V Holešovicích se zřejmě začíná blýskat na lepší časy. Svěřenci trenéra Hořavy dokázali urvat druhé tříbodové vítězství v krátkém sledu, když na domácím ledě porazili indiánskou Plzeň 4:3. Po dvou třetinách byl sice v Tesla Aréně stav nerozhodný, ale sparťané dokázali zabrat a gólem Kůrky sedm minut před koncem rozhodnout.

Fotogalerie

Komentář

Obě mužstva vstoupila do utkání velmi aktivně. Brankáři obou mužstev měli od začátku plné betony práce. Ve čtvrté minutě poslal Ton zpoza brány pohlednou přihrávku Karlu Hromasovi, který střelou k tyči překonal Přikryla.

Sparta se tak nečekaně brzy ujala vedení v zápase. To jí však vydrželo pouze do sedmé minuty, kdy po zmatku v domácí obraně doklepnul puk do branky kapitán Martin Straka. Týmy za vyrovnaného stavu nepolevovali ve své ofenzivní činnosti. Dvě minuty před koncem první dvacetiminutovky byl vyloučen domácí Hanzlík. Hosté následnou přesilovou hru využili jak se sluší a patří. Od modré propálil Pöpperleho znovu Martin Straka. První třetina tak skončila gólem do šatny v čase 19:56 a stavem 2:1 pro Plzeň.

Druhé dejství začalo tak, jak by se dalo očekávat. Po gólu do šatny z předchozí třetiny Plzeň chtěla své vedení navýčit. To se jí však nepovedlo. Její tlak polevil se sparťanskou přesilovou hrou. V polovině zápasu byl vyloučen domácí Smoleňák, ale hostům se přesilová hra vůbec nevedla. Několikátý útočný výpad znamenal malý háček v podpaží ujíždějícího Treilleho a následné trestné střílení. Sám francouzský útočník Yorick Treille se s ním náležitě vypořádal a vyrovnal na 2:2. Utkání nadále pokračovalo ve svém aktivním duchu, střely byly k vidění na obou stranách. Další gól však diváci neviděli.

I ve třetí části byl k vidění stejný obrázek. Utkání bylo naprosto otevřené a vyhrát ho mohl kdokoliv. O krok blíže se ke třem bodům dostalo domácí mužstvo, když ve 47. minutě dostal puk za Přikryla Marek Bartánus. Plzeňští měli šanci na vyrovnání o několik minut později, když byl vyloučen Broš. Přesilové hry, kromě té z konce první třetiny, se hostům příliš nedařily. Ani tato se plzeňským hokejistům nevyvedla. V oslabení ujížděl na Přikryla Petr Ton, ale svůj blafák poslal nad bránu.

V 53. minutě se přecijen povedlo Plzni vyrovnat. Postaral se o to Nicholas Johnson. Hosté se ale z vyrovnání radovali pouze jednatřicet vteřin. Hned po vhazování přejel modrou Tomáš Kůrka a dělovkou propálil Přikryla. Sparta se ujala vedení 4:3. Otřesení hosté sice útočili, na další vyrovnání už jim ale zbývalo málo času. Tři a půl minuty před koncem základní hrací doby rozhodčí vyloučil Jakuba Koreise. Hosté poslední možnost na vyrovnání stavu utkání nevyužili, a tak Sparta získává další tři body.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila