18. 9. 2011 | Tereza Velikovská

KLA - SPA 3:2 - Sparta vstoupila do sezóny těsnou prohrou

2., neděle 18. 9. 2011
Kladno - Sparta KLA - SPA
Kladno: Chábera - L. Procházka, Lepine, J. Drtina, Toman, Skrbek, David Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hlaváč, Knotek, Bílek - Kalla, Hovorka, Dragoun - Valský, Lukáč, Kafka - M. Látal. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.
Sparta: Pöpperle - Sersen, Milam, Philipp, Krstev, Kasík, Jan Hanzlík - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Blizňák, Tenkrát - Přibyl, T. Rachůnek, Luňák - Y. Treille, Foster, Lapšanský. Trenéři: Jandač, Martinec a Žemlička.
Branky a nahrávky: 28. Hlaváč (Skrbek, M. Látal), 47. Dragoun (Hovorka, Kalla), 48. Skrbek (M. Látal) - 36. Jan Hanzlík (Tenkrát), 41. Jan Hanzlík (Tenkrát, Krstev). Rozhodčí: Smitka, Souček - Kis, J. Svoboda. Vyloučení: 9:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 5618. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
K l a d n o - Ani dvě branky obránce Jana Hanzlíka, který na přelomu druhé a třetí třetiny otočil vývoj utkání, na body nestačily. Domácí zvládli během necelé minuty vstřelit dva góly a získat všechny tři body.

Komentář

Do prvního zápasu nové sezóny vstoupily oba týmy vlažněji, jako první se střelou na Cháberu v kladenské brance prezentoval Petr Tenkrát až v sedmé minutě utkání. Stejný hráč se o několik minut později dostal do největší šance první třetiny, když v přesilové hře po hákování Lukáče ujel všem domácím hráčům, ale i tentokrát byl úspěšnější muž v masce.

Druhé dějství už přineslo slušné návštěvě na Městském zimním stadionu více šancí. Před Cháberou se několikrát ocitl v dobré pozici Petr Ton, první gól ale padl na druhé straně. Po krásné hokejové akci na jeden dotek trojice Skrbek – Látal – Hlaváč zakončoval Jan Hlaváč do odkryté Pöpperleho svatyně.

Jeho branka nabudila domácí k větší aktivitě, která vyústila v přečíslení dvou Kladenských na jednoho sparťana. Kalla však minul branku a z rychlého protiútoku zahrozil Yorick Treille. Ani ten ale Cháberu nepřekonal. Stejná dvojice se střetla i o chvíli později, kdy se puk od Chábery odrazil k francouzskému útočníkovi, který bohužel pro Spartu vysoko přestřelil.

Ve 35. minutě nakonec Chábera přece kapituloval. Při vyloučení Tomana se na modré čáře napřáhl Jan Hanzlík a jeho střela prošla podél tyčky až do sítě. Po vyrovnání převzali Holešovičtí iniciativu a tlačili se za druhou brankou. Té se dočkali zkraje třetí třetiny, kdy hráli v početní výhodě po faulu Bílka ze závěru druhé části. Jan Hanzlík tečoval před brankou střelu od modré čáry a svou druhou brankou hned v prvním utkání sezóny otočil vývoj zápasu ve prospěch Sparty.

O šest minut později se ale k obratu nadechlo pro změnu Kladno. Nejprve překonal Pöpperleho u tyčky Michal Dragoun, poté procpal kotouč pod jeho betony Pavel Skrbek. V té chvíli začala sparťanská honba za vyrovnáním. To ale nepřicházelo a útočná snaha s sebou nesla i více brejkových příležitostí pro Kladno. Po vyloučení Milama navíc Holešovičtí mohli nasadit šest bruslařů jen na posledních 30 vteřin, ve kterých si už domácí tři body pohlídali.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Vojta (Kladno): Jsem velice rád, že přišla vysoká návštěva. Na začátku sezony viděli diváci velmi dobrý zápas a samozřejmě jsem rád, že naši hráči dokázali obrátit nepříznivý vývoj zápasu. Jedné věci se však musíme vyvarovat, protože jsme měli příliš vyloučených, hlavně z důvodu útočných faulů, což by se nám v následujících zápasech nemuselo vyplatit. Ovšem vstup do soutěže byl pro nás nesmírně důležitý, proto jsme za tři body moc rádi.

Richard Žemlička (Sparta): Zápas byl skutečně velmi kvalitní. O osudu utkání rozhodla skutečnost, že na přelomu druhé a třetí třetiny jsme udělali několik osobních chyb a na druhé straně z celé řady přesilovek jsme dokázali pouze dvakrát skórovat.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila