1. 11. 2011 | Marcela Volfová

SPA - KOM 3:0 - Sparta vymazala brněnské střelce

18., úterý 1. 11. 2011
Sparta - Kometa Brno SPA - KOM
Sparta: Falter - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, Husák, Kasík, Kučný, Philipp, D. Kočí - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Pacovský, Forman, Přibyl. Trenéři: Jandač, Žemlička a Martinec.
Kometa Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Kováčik, Bičánek, Valach, Malec - T. Pospíšil, Petrovický, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Čermák, Dlouhý - H. Zohorna, Holec (od 28. Jankovič), Jakub Svoboda - Erat, Koreis, Podkonický. Trenéři: Venera a Oslizlo.
Branky a nahrávky: 37. Forman (Pacovský, Philipp), 49. Broš (Sersen), 57. Tenkrát (Ton, Bližňák). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 4505. Střely na branku: 28:23. Průběh utkání: 3:0.
P r a h a - Tři góly ve druhé polovně utkání a bezchybný výkon brankáře Martina Faltera dovedly hokejisty Sparty k domácímu vítězství nad Kometou Brno. Dlouho bezbrankový stav zlomil na konci druhé třetiny Forman, další zásahy přidali Broš a Tenkrát.

Fotogalerie

Komentář

Před začátkem utkání podepsal kapitán Sparty Chartu fair play. Domácí tým vlétl do zápasu aktivněji, když po několika vteřinách hry prověřil Broš pozornost brněnského brankáře Hoviho. O chvíli později o sobě dala vědět i hostující Kometa, když se pokusil střelecky prosadit Jakub Svoboda. Na druhé straně se chtěl ukázat čtvrtý sparťanský útok. Přibyl nahrál zpoza branky na najíždějícího Formana, jehož následnou střelu Hovi s obtížemi chytil.

Hosté se do velké příležitosti dostali v polovině první třetiny, když v oslabení unikl Hubáček. Falter se proti střele brněnského kapitána blýskl skvělým zákrokem. Proti sparťanskému brankáři se neprosadil ani Erat, jehož střelu vyrazil Falter betonem. Další důležitý zákrok si připsal gólman Holešovických na konci první části, kdy zneškodnil šanci Pospíšila.

Aktivitu z konce první třetiny si přenesla Kometa i do úvodních minut další fáze utkání. Do úniku se dostali Petrovický a Pospíšil, ale puk za Falterova záda dostat nedokázali. Neprosadil se ani na druhé straně Ivan Rachůnek, který unikl brněnské obraně při sparťanském oslabení. Kometa vážně zahrozila pět minut před koncem druhé třetiny, když se těsně před Falterem dostal do velké šance Jakub Svododa a následně i Erat. Ze vstřelení branky se ale radovala Sparta. Po Pacovského přihrávce se k puku dostal Miroslav Forman, který v pádu dokázal dostat puk za Hoviho záda.

Sparta se v úvodu třetí části pokusila navýšit skóre. Tvrdou střelu vyslal na brněnského brankáře Ivan Rachůnek, ale Hovi stihl včas sklapnout svoje betony. Střelecky úspěšný nebyl ani Ton, jehož střela skončila v Hoviho lapačce. Kometa mohla vyrovnat v polovině třetí části, kdy se do velké šance dostal Koreis s Dlouhým, ale ani jeden z brněnských útočníků nedokázal Faltera překonat. Úspěšní nebyli ani na druhé straně sparťanští mladíci Forman s Přibylem, které Hovi vychytal. O chvíli později se ale Sparta dočkala. Po Sersenově přihrávce se z otočky prosadil Michal Broš. Největší příležitost na straně Komety měli čtyři minuty před koncem utkání Dlouhý s Petrovickým, ale Falter proti jejich šanci předvedl zákrok večera. Z gólu se naopak opět radovala Sparta. Po Tonově přihrávce přestřelil Hoviho Petr Tenkrát a upravil tak skóre na konečných 3:0 pro Spartu.

Ohlasy trenérů

Josef Jandač (Sparta): Brno mělo dobře zorganizovanou obranu na obou stranách a první gól zlomil ty misky vah na naši stranu. Nula je díky výbornému výkonu brankáře Faltra, který dobře vyřešil několik těžkých situací a pochopitelně i hráči mu pomohli. Jsme rádi za výhru nad soupeřem, který byl těžký a v posledních zápasech vykázal dobrou výkonnost.

Zdeněk Venera (Brno): Neodehráli jsme špatný zápas. Až do prvního gólu spíše převládaly u obou mužstev obrany nad útoky. Myslím si, že dnes to byla otázka první branky, bohužel jsme ji dostali my. Náš výkon nebyl špatný, vytvořili jsme si i dost šancí, ale bohužel jsme nedokázali skórovat. Velkou zásluhu na tom měl i brankář Martin Falter, který podal výborný výkon.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila