4. 12. 2011 | Oliver Sálus

KLA - SPA 3:1 - O prohře rozhodla první třetina

28., neděle 4. 12. 2011
Kladno - Sparta KLA - SPA
Kladno: Cikánek - Majeský, Drtina, Lepine, Procházka, Piskáček, Kameš, Růžička - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Valský, Lukáč, Kafka - Látal, Knotek, Hluchý - Bílek.
Sparta: Pöpperle - Milam, Sersen, Jan Hanzlík, D. Kočí, Philipp, Husák, Krstev, Kasík - Jánský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Y. Treille, Foster, T. Rachůnek - Pacovský, Žalčík, Forman.
Branky a nahrávky: 4. Bicek (Patera), 15. Procházka (Dragoun), 49. Bílek - 21. I. Rachůnek (Jánský). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 3016. Střely na bránu: 42:22. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
K l a d n o – Sparta svedla v letošní sezoně třetí souboj s kladenskými Rytíři. Po vlažné první třetině Holešovičtí nabrali dvoubrankové manko. Ve druhém dějství se povedlo snížit Ivanu Rachůnkovi. Na víc už se ale Sparta nezmohla, a tak prohrála s Kladnem i potřetí. Zaváhal rovněž druhý Liberec, a tak Pražané zůstanou na první příčce minimálně do úterý.

Fotogalerie

Komentář

Kladenští hokejisté začali utkání velmi aktivně. Na Pöpperleho střílel ve druhé minutě Procházka, krátce po něm také Hluchý s Knotkem. Začátkem čtvrté minuty přinesl úvodní tlak domácích také první branku. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu Pöpperleho propálil Jiří Bicek. Kladenští po vstřeleném gólu nepolevovali v útočení a vynutili si faul Fostera. Paradoxně to bylo právě oslabení, ve kterém si Sparta mohla trošičku vydechnout. Přesilovka domácích rozhodně neměla nebezpečné parametry, a tak tlak Rytířů polevil. Obrovskou šanci měl po dvou hluchých minutách domácí Lukáč. Dlouho si však rovnal puk na hokejce a Pöpperleho nepřekonal. V polovině prvního dějství tlak domácího mužstva mohutně rostl. Pomohla tomu další přesilovka, která už byla nebezpečnější, než ta úvodní. Po několika minutách hry ve středním pásmu se dostal ke střele Libor Procházka a zasadil Spartě další ránu. Kromě několika dalších kladenských šancí se v úvodním dějství neudálo nic převratného. Před Spartou tak stálo před druhou částí dvoubrankové manko.

Do druhé třetiny však na led kladenské Areny vjela úplně jiná Sparta. Čerstvá, aktivní, sebejistá. Hned po třiačtyřiceti vteřinách snížil na rozdíl jediné branky Ivan Rachůnek. Pražané se hnali bezhlavě dopředu, takže se otevírala šance na kladenské brejky. Hrálo se na obě strany, především ve středním pásmu. Sparťané přidali několik střeleckých pokusů, ani jeden však nebyl nějak nebezpečný. Šance na vyrovnání byla ukryta v podobě první sparťanské přesilovky. Tu však Pražané pouze odbruslili. V závěru druhého dějství ujížděl na Pöpperleho kanonýr Kalla. Sparťanský brankář vytrčil beton a akci zlikvidoval. Po druhé třetině byl tak stav stále příznivější pro domácí Rytíře – 2:1.

Pražané nastupovali do závěrečného dějství s cílem vyrovnat stav utkání. Svou nedisciplinovaností však hned zezačátku třetiny nabídli domácím dvojnásobnou přesilovku. O tu se kladenští hokejisté připravili vzápětí, když fauloval Kalla. Sparťané se snažili překonat domácího brankáře Cikánka, ale ani pokusy Sersena s Žálčíkem se neujaly. Když pak Tomáš Rachůnek chyboval v obranném pásmu, přišla uklidňující trefa Kladna. Pöpperleho prostřelil Vítěslav Bílek, a zasadil tak Spartě smrtící úder. Ta se sice ještě snažila s nepříznivým výsledkem něco udělat, už se jí to ale nepovedlo. Sparta tak ani napotřetí Kladno v letošní sezoně nedokázala porazit. Díky zaváhání Liberce však nadále zůstává na špici ligové tabulky.

Ohlasy trenérů

Petr Tatíček (Kladno): Těší mě, že jsme vyhráli. Všichni naši hráči podali výborný výkon. Určitě jsme zahráli jeden z nejlepších zápasů sezony. Pochopitelně nás těší, že se to podařilo proti Spartě, která je naším stálým rivalem.

Richard Žemlička (Sparta): Věděli jsme, že nás na Kladně čeká velice těžký zápas. Kladno bylo v úvodní části jasně lepší a zaslouženě vedlo dvoubrankovým náskokem. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, dokázali snížit, ale ve třetí části byli domácí zase lepší a zaslouženě vyhráli.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila

Kouč juniorů Netík: Těší mě, jak kluci rostli