6. 1. 2017 | Tereza Velikovská

SPA - MBL 4:0 - S Boleslaví i potřetí za tři body

36., pátek 6. 1. 2017
Sparta - Mladá Boleslav SPA - MBL
Sparta: Pöpperle – Mikuš, Piskáček, Nedomlel, Gernát, Barinka, Švrček – Klimek, Vrána (A), Hlinka (C) – Forman, Ihnačák, Netík – Kumstát (A), Pech, Řepík – Kudrna, Cingel, Uher. Trenér: Jiří Kalous.
Mladá Boleslav: Lukáš (41. Maxwell) – Voráček, Stříteský, Hanzlík (C), Kurka, Štich, Trončinský, Holub, Bernad – Hyka, Musil, Lenc – Jonák, Urban, Látal – Pospíšil, Žejdl (A), Pabiška – Ďurač, Volf, Jiránek. Trenér: František Výborný.
Branky a nahrávky: 16. Kudrna (Cingel, Uher), 27. Vrána (Hlinka, Kumstát), 37. Ihnačák (Forman), 54. Piskáček (Uher, Cingel). Rozhodčí: Pešina, Bejček - Rozlílek, Kokrment. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6 238. Střely na branku: 34:24. Průběh utkání: 4:0. Nejlepší hráči utkání: Brian Ihnačák - Tomáš Hyka.
I potřetí v probíhající sezoně sparťané porazili BK Mladá Boleslav s tříbodovým ziskem! Skóre tentokrát otevřel v první třetině po samostatném úniku Andrej Kudrna, ve druhém dějství se prosadili také Petr Vrána a Brian Ihnačák. Vítězství poté definitivně potvrdil čtvrtou brankou obránce Jan Piskáček. Gólman Tomáš Pöpperle tak mohl po zápase slavit čisté konto.

Fotogalerie

Komentář

Ačkoliv bruslaři prohráli oba dosavadní vzájemné zápasy, nevstoupili do třetího duelu nijak bázlivě. A po většinu první třetiny byli právě oni týmem, který měl víc ze hry. Gólman Lukáš měl sice potíže s akcí Cingela, ale poté se hra přesunula před Pöpperleho a sparťanský gólman měl napilno. Několikrát se před ním zjevil aktivní Hyka, nebezpečný byli také Látal a obránce Trončinský.

Ke konci třetiny se dostali ke slovu i domácí, samostatný únik Pecha ale zastavil hvizd rozhodčího signalizující ofsajd. O chvíli později už podobná akce přinesla první branku utkání. Slovenský forvard Andrej Kudrna dostal nabídku od Cingela a tváří v tvář Lukášovi proměnil svůj únik svižnou střelou do horní poloviny branky. V samém závěru třetiny si Boleslavští zahráli první početní výhodu, ale bez gólového efektu.

Po opatrnějším úvodu druhé dvacetiminutovky hráli bruslaři v šesti, přišla první přesilová hra Sparty a domácí fanoušci se mohli podruhé v zápase radovat. Hlinka naservíroval nahrávku před branku Petru Vránovi, který šikovně nastavil čepel hokejky a přeloboval Lukáše. Další obrovskou šanci měl Forman, ale neuspěl.

Na druhé straně se v přesilovce prosmýkl do dobré šance Lenc, ale Pöpperle i tenhle pokus soupeře zkrotil. Po faulu Látala mohli sparťané zvýraznit svůj náskok, ale už po osmi sekundách o výhodu jednoho muže přišli. Na trestnou lavici se totiž poroučel také domácí obránce Mikuš. Se hrou ve čtyřech na obou stranách sparťané nakonec mohli být spokojení, po přihrávce Formana do druhé vlny totiž procedil puk mezi Lukášovými betony Brian Ihnačák.

Do třetí periody šli tak Boleslavští s třígólovým mankem, střídajícím Maxwellem v brance a hlavně s odhodláním s výsledkem ještě něco udělat. Čáru přes rozpočet jim v tom ale udělala hned tři vyloučení v řadě. Sparťané mohli naopak potvrdit své vítězství čtvrtou trefou, ale ani jednu z nabídnutých přesilovek nedokázali využít. Neblíže byla dvojice Pech – Kumstát, ale Maxwell tentokrát puk za svá záda nepustil.

Nakonec se sparťané přece jen dočkali, a to v plném počtu hráčů na obou stranách. Obránce Jan Piskáček pálil od modré a jeho rána prošla až do sítě. O chvíli později mohl přidat pátý zářez Pech, ale Maxwell byl v souboji tváří v tvář tím úspěšnějším. Na skóre 4:0 pro Spartu už se tedy nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Sparta Praha): "Z naší strany byly v první třetině asi čtyři minuty jakžtakž, kdy naše hra snesla nějaké parametry, ale pak si myslím, že dominovala Boleslav. My jsme hráli nedisciplinovaně a díky Tomáši Pöpperlemu jsme tu třetinu uhráli bez inkasované branky. To byla jeho velká zásluha. Sami jsme navíc gól dali. Ve druhé třetině jsme hru vyrovnali, přidali jsme dva góly. Pak ve třetí části už jsme kontrolovali výsledek a zvládli to dobře, což je dobře i kvůli fanouškům po těch předchozích třech domácích prohrách."

Boris Žabka (BK Mladá Boleslav): "Snažili jsme se na soupeře připravit, což si myslím, že nám v první třetině i vycházelo. Zhruba někdy kolem sedmé minuty jsme se dostávali do tlaku, vytvořili jsme si i nějaké šance, ale nebyli jsme bohužel produktivní. Potom jsme udělali tři chyby, za které jsme byli potrestaní. Soupeř to naopak v produktivitě zvládl výborně a ve třetí třetině už zápas kontroloval."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek