31. 1. 2021 | Daniel Ryl

ZLN - SPA 2:4 - Disciplinovaný výkon a tři body!

41., neděle 31. 1. 2021
Zlín - Sparta ZLN - SPA
Zlín: Huf (11. Kořének) – Žižka (C), Řezníček, Nosek (A), M. Novotný, Gazda, Suhrada, Ferenc – Vopelka, Fořt, Kubiš (A) – Svoboda, Fryšara, Okál – Šlahař, P. Sedláček, Sebera – J. Ondráček, Karafiát, Dufek.
Sparta: Salák – Tomáš Dvořák, Jurčina (A), Košťálek, Němeček, O. Němec, Polášek, M. Jandus – Sobotka, Horák, Řepík (C) – Rousek, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Říčka – Zikmund, Vitouch, Kudrna.
Branky a nahrávky: 4. Vopelka (Kubiš, Fořt), 20. Karafiát (Gazda, Svoboda) – 10. M. Jandus (Horák), 11. Kudrna (Vitouch), 12. Tomášek (Rousek, O. Němec), 42. Pech (Buchtele, Říčka). Rozhodčí: Kika, Veselý – Brejcha, Frodl. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 18:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Důsledný a disciplinovaný výkon dovedl sparťany k pátému vítězství v řadě! Svěřenci Miloslava Hořavy a Josefa Jandače nakročili za vítězstvím na ledě Zlína třemi góly v první části, na které navázal ve třetí třetině Lukáš Pech. I díky premiérovému bodu obránce Ondřeje Němce ve sparťanském dresu si naše mužstvo odvezlo vítězství 4:2.

Fotogalerie

Komentář

Sparta vstoupila do utkání s navrátilcem Alexanderem Salákem v brance. Už po čtyřech minutách však kapitulovala, když Lukáš Vopelka usměrnil odražený puk do odkryté klece. Naše mužstvo však pokračovalo v aktivitě, čímž donutilo domácí fauloval a vteřinu před návratem Zdeňka Okála proměnil akci dvou na dva další navrátilec do sestavy Martin Jandus. O minutu později přišlo zaváhání domácí defenzivy, které dokázal potrestat přesnou střelou Andrej Kudrna.

Nešťastné zranění ve stejný čas vyhnalo z branky Daniela Hufa a debutant Michal Kořének inkasoval už po prvních 39 vteřinách v nejvyšší soutěži. Nutno říct, že mu však nepomohla defenziva, jejíž další hrubou chybu potrestal David Tomášek. Sparta navíc nadále tlačila domácí, ale kuriózně inkasovala ona, když v závěru třetiny zakončil krátký tlak Beranů z bezprostřední blízkosti Jiří Karafiát.


V prostředním dějství už se hra vyrovnala. Naše mužstvo sice bylo aktivnějším mužstvem, ale nováček Michal Kořének předváděl jistý výkon. Zlínští se naopak trápili v ofenzivně, a když už se dostali do zakončení, Alexander Salák byl pozorný. Žádnou výraznější šanci si ale nevypracovalo ani jedno mužstvo, což nezměnil ani pokus Matúše Sukeľa. V závěru druhé třetiny ještě Lukáš Pech zajímavě tečoval střelu od modré, leč bez gólového efektu.


Vstup do třetí třetiny však vyšel sparťanům skvěle, protože v čase 41:55 vybojoval osamocený kotouč Jan Buchtele, jehož pas zužitkoval Lukáš Pech. Vzápětí se přes brankou našeho týmu zjevil Zdeněk Okál, který trefil jen Salákovu hruď, zatímco Jan Dufek krátce nato orazítkoval tyčku sparťanské branky.

Sparta nadále důsledně bránila střední pásmo a čekala na chyby. Ve zbývající desetiminutovce se sparťané nikam nehnali a soustředěným výkonem nedovolili Zlínským zdramatizovat závěr zápasu.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): "Vstup do utkání jsme zvládli, překvapivě se nám podařilo vstřelit úvodní branku, což možná soupeře trochu zaskočilo. Zbytečným vyloučením v první třetině jsme ovšem dali soupeři možnost vrátit se zpět do zápasu a Sparta naši chybu potrestala. Utkání se hrálo ve vysokém tempu, pro nás byl velice důležitý druhý gól, který soupeře přibrzdil. Ve třetí třetině jsme ale už neskórovali. Možná jsme měli k soupeři až moc velký respekt, nicméně výsledek je zasloužený."

Josef Jandač (HC Sparta Praha): "Odehráli jsme velice náročné utkání. V první třetině se nám podařilo otočit vývoj zápasu na svoji stranu, což nás nakoplo. I přesto si myslím, že první třetina nebyla z naší strany úplně povedená. Od druhé části jsme se zlepšili a ve zbytku utkání už to bylo urputně vyrovnané. Ve třetí třetině jsme se díky čtvrtému gólu uklidnili a zápas jsme už posléze kontrolovali až do závěrečných minut. Tři body jsou pro nás velmi cenné."

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek

SPA - TRI 2:3p - Bronzová sezona skončila